Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
22 Октомври 13, 16:24 / Автор: PR Point / Cohn&Wolfe
БИОМЕТРИЧНИТЕ СИСТЕМИ ПО-НАДЕЖДНИ С ИНВЕСТИЦИИТЕ НА ЕС
През последните години сме свидетели как научната фантастика става част от всекидневието ни – използването на биометричен софтуер, идентифициращ човешко лице, глас и пръстови отпечатъци става масова практика например при употребата на смартфони и таблети. Консорциумът TABULA RASA (Чиста дъска), с инвестиции от ЕС, си е поставил за цел да определи колко добре наистина работи този модерен софтуер. Проектът е насочен срещу нарастващия феномен „spoofing”– използването на подръчни материали като грим, фотографии и запис на глас за саботиране или директна атака на биометрични системи.
През последните години сме свидетели как научната фантастика става част от всекидневието ни – използването на биометричен софтуер, идентифициращ човешко лице, глас и пръстови отпечатъци става масова практика например при употребата на смартфони и таблети. Консорциумът TABULA RASA (Чиста дъска), с инвестиции от ЕС, си е поставил за цел да определи колко добре наистина работи този модерен софтуер. Проектът е насочен срещу нарастващия феномен „spoofing”– използването на подръчни материали като грим, фотографии и запис на глас за саботиране или директна атака на биометрични системи.

Биометричните системи са се доказали като едно от най-сигурните средства за защита, създадени досега. Въпреки това биометричните сензори все още имат някои слаби страни, широко отразени в международните медии. Консорциумът TABULA RASA събира 12 организации от 7 страни, които вече три години заедно изследват всички слаби страни, разработват мерки за противодействие, и в крайна сметка създават ново поколение по-безопасни биометрични системи.

В хода на проекта Консорциумът TABULA RASA бе домакин на „Спуфинг предизвикателство”, на което изследователи от цял свят разработваха планове за атаки и се опитваха да измамят различни биометрични системи за достъп. Участниците показаха, че има много различни „творчески” начини да се атакуват системите. Най-добрата „спуфинг” атака, реализирана по време на експеримента, успя да разбие 2D система за разпознаване на лица като използва обикновен грим. Други състезатели също използваха прости средства за атака като фотографии, маски или фалшиви пръстови отпечатъци (изкуствени пръсти), с които успяваха да излъжат системите за достъп.

Д-р Себастиян Марсел, координатор на проекта TABULA RASA, заяви: „Би било невъзможно да проведем изследователски проект с такъв голям мащаб и в сътрудничество с толкова много европейски партньори без инвестиции от ЕС. Освен по-добра защита за устройствата и информацията, новото поколение софтуер ще предлага по-бърза работа на IT оборудването, по-бърз и по-точен контрол на достъпа и проверката на документи като пропуски и паспорти. Вярваме, че нашите изследвания представляват интерес за много различни организации, включително технологични компании, пощи, банки, производители на мобилни устройства и доставчици на онлайн услуги.”

ЕС инвестира 4,4 млн. евро в проекта TABULA RASA, които заедно с 1,6 млн. евро, инвестирани от страна на Консорциума, бяха използвани за изследвания и провеждането на редица важни тестове.

Изследователският проект TABULA RASA състави изчерпателен списък от възможни „спуфинг” атаки, както и оценка на уязвимостта на различни биометрични системи. Разработени са мерки за противодействие, които разпознават белези за жив контакт (напр. мигане, изпотяване) и подобряват сигурността на биометричните системи. TABULA RASA вече представи пет такива мерки за противидействие на заинтересованите компании. Това задълбочено изследване на спуфинг атаките позволява на европейските индустрии да запазят мястото си на лидер като повишат сигурността на биометричните сензори в бъдещите си разработки и разкрият огромния потенциал на биометричните технологии.

Очаква се проектът да създаде работни места в сектора на малките и средни предприятия в ЕС, тъй като продуктите са вече интегрирани в приложни решения за пазара. Например KeyLemon, швейцарска компания за стартиране на нови технологии, е интегрирала в крайния продукт нови защити на софтуера за разпознаване на лица, разработени от TABULA RASA. Специфичният експертен опит, натрупан по проекта TABULA RASA, помогна на KeyLemon да си осигури серия първостепенни инвестиции от 1,5 млн. долара и създаде нови работни места за компанията. Morpho (Safran), световен лидер в биометричните решения, също е силно ангажиран с проекта и споделя своя безценен опит и пазарна визия с партньорите от консорциума.

Райън Хийт, говорител на Европейската комисия по въпросите на цифровите и дигиталните технологии, заяви: „Мнозина от нас съхраняват лична или поверителна информация на своите смартфони и таблети, затова трябва да сме убедени, че можем изцяло да разчитаме на тези биометрични инструменти. Европейската комисия е доволна от успехите на TABULA RASA до момента. На този етап няма друга изследователска група, която е толкова напред в резултатите от биометричните изследвания."

Консорциум TABULA RASA
Проектът TABULA RASA обединява 12 изследователски и индустриални партньора от пет държави-членки на ЕС, Швейцария и Китай. Той се ръководи от Idiap Research Institute (Швейцария) и включва още Университета на Саутхемптън (Великобритания), Университета в Каляри (Италия), Университета в Оулу (Финландия), Свободният университет в Мадрид (Испания), EURECOM (Франция), гимназия и изследователски център за комуникационни системи, Morpho (Safran), (Франция), световен лидер в биометричните решения, Starlab Barcelona (Испания), компания, която превръща науката в технология, Китайската академия на науките (Китай), KeyLemon (Швейцария), компания, която предоставя удобни и сигурни решения за достъп, като образ на лице и разпознаване на говор, BIOMETRY (Швейцария), компания, която предлага мултимодални симултантни биометрични данни с произволен отговор, и Центъра за наука, общество и гражданство (Италия).
http://www.tabularasa-euproject.org
http://www.youtube.com/channel/UCoHA9lGDrtEUim_mdtPwQ6w

Изследвания на сигурността на биометричните системи с инвестиции на ЕС
Европейската комисия подкрепя научни изследвания на сигурността в киберпространството и онлайн защитата на личните данни чрез Рамковите програми (в момента FP7) и Програмата за конкурентоспособност и иновации в ИКТ. За периода 2007-2013 г. в тази област са инвестирани 350 милиона евро и най-малко 500 милиона евро се очаква да бъдат на разположение по Програмата Хоризонт 2020.
С тези изследвания Комисията иска да развива надеждни решения в областта на ИКТ и да осигури сигурна и дигитална среда в Европа. Изследванията разглеждат сигурността, доверието и защитата на личните данни с оглед на технологичните, икономическите, правните и социални перспективи. Така те помагат за насърчаване на иновациите и икономическия растеж в ЕС, и защитават европейските граждани, икономика, активи и основни човешки права.
Европейският парламент и Съветът на Европа в момента обсъждат Стратегия за киберсигурност на Европейския съюз и Директива за мрежова и информационна сигурност. Документите са представени от Европейската комисия през февруари 2013 г., а целта е европейската онлайн среда да стане най-сигурната в света.
Повече информация за киберсигурността и защитата на личните данни онлайн ще получите от Брошурата на Тръста по ИКТ & изследвания на сигурността в РП7 и Цифровите технологии в Европа на адрес:
http://cordis.europa.eu/fp7/ict/security/docs/brochure-ict-security-research.pdf
https://ec.europa.eu/digital-agenda/en/node/39311

Европейски инвестиции в научни изследвания и иновации
През 2014 г. Европейския съюз ще стартира нова, 7-годишна програма за финансиране на научни изследвания и иновации Хоризонт 2020. От 2007 г. до сега ЕС е инвестирал близо
50 милиарда евро в проекти за научни изследвания и иновации, подкрепяйки по този начин икономическата конкурентоспособност и разширявайки границите на човешкото познание. Бюджетът на ЕС в тази област представлява 12% от общите публични разходи за научни изследвания на всяка една от 28-те държави членки на ЕС. Финансирането се фокусира главно в области като здравеопазване, околна среда, транспорт, храни и енергия. За допълнително насърчаване на инвестициите в частния сектор и създаването на висококвалифицирани работни места, ЕС развива изследвания в партньорство с фармацевтичния, космическия, автомобилния и електронния сектор. Хоризонт 2020 ще се фокусира още повече върху преобразуването на отличните идеи в пазарни продукти, технологии и услуги.
Информация за най-новото в сферата на европейските научни изследвания и иновации ще намерите на:
http://www.facebook.com/innovation.union
http://twitter.com/innovationunion

За Контакти: PR Point/ Cohn&Wolfe, info@prpoint.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1024