Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
24 Октомври 13, 10:35 / Автор: CKBB
ASUS представи предусилвателя Essence III с USB цифрово-аналогов преобразувател и усилвател за слушалки
Продуктът, предназначен за любителите на перфектния звук, има изключително стилна конструкция, променливи атенюатори с дистанционно управление и DSD формат
ASUS представи новия си продукт Essence III – цифрово-аналогов преобразувател (digital-to-analog – DAC), работещ посредством USB. Essence III има изключително изчистен дизайн, като поддържа и формата Direct Stream Digital (DSD), удовлетворявайки претенциите на любителите и на най-чистия и качествен звук.
Essence III е снабден с прецизни часовници за по-добър тайминг и асинхронен USB, и така не е необходимо получателят и изпращачът на съобщението да си взаимодействат в един и същи момент. Предусилвателят има и отделна печатна платка за дигитален и аналогов сигнал и захранване. По този начин Essence III изчиства трептенията и възпроизвежда кристално чист звук без смущения. Силата на звука може да се регулира от разстояние, благодарение на променливите атенюатори, и позволява изключителна точност при установяване на нивото на звука, дори и при голяма отдалеченост в помещението.
„Essence III е много повече от водещ продукт в нашата гама аудио техника, – коментира Ив Чиу продуктов мениджър в отдел „Мултимедиен бизнес“ на ASUS – той е пример за това колко отдадени сме и колко сериозно се стремим към създаването на продукти, които осигуряват висококачествен звук. Целта ни беше Essence III да е толкова лесен за употреба, колкото и приятен за слушане.“

DSD плейбек, отличен тайминг и първокласни компоненти за несравнима прецизност на възпроизвеждания звук
Essence III поддържа едновременно аудио форматите DSD64 и DSD128, което дава възможност на меломаните да се потопят в дигитален звук с възможно най-доброто качество. Предусилвателят е снабден с кристален осцилатор, който е изработен от чисто злато и настроен за работа при висока температура (TCCO/TCXO). Той поддържа и асинхронен трансфер на данни между компютъра и аудио устройството с прецизен тайминг, позволяващ фантастична динамика на звука с ултра ниско трептене.
Моделът разполага с отделен цифрово-аналогов преобразувател AD1955 за всеки стерео канал и отделни електрически схеми за аналогов и дигитален звук, и за захранване. Тази изключително добре проектирана конструкция и изборът на висококачествени компоненти създават перфектен баланс, който осигурява великолепно качество на звука. Essence III е снабден с първокласни керамични операционни усилватели AD 827SQ и произведените в Япония MUSES 02, които в комбинация правят звука много по-наситен и богат, без значение от музикалния стил – от класика до рок.

По-висока мощност и постоянно качество на звука
Essence III използва тороидален трансформатор, който осигурява безупречна постоянна мощност и поддържа шумовото замърсяване на минимално ниво. Инженерите на ASUS са добавили в трансформатора уникална лента от силициева стомана, която предотвратява загубата на енергия чрез хистерезис и така допълнително подпомага осигуряването на безпроблемно захранване.
Предусилвателят има отделни източници на захранване за левите и десни канали, което намалява преплитането на сигнала. Той работи с линеен стабилизатор (Low Dropout Regulator), осигуряващ стабилно захранване, а произведените в Германия WIMA® FKP 2 кондензатори допълнително намаляват промените в напрежението.

Свържете, управлявайте, наслаждавайте се и се забавлявайте
Изключителната гъвкавост по отношение на изходите и входовете, съчетана с отличния контрол, превръща Essence III в мечтата на всеки меломан.
Вграденият усилвател може лесно да захрани 600-омовите слушалки чрез включването само на 6,3 мм жак или на двата mini-XLR конектора, което осигурява възможно най-добрата чистота на звука с минимални смущения – идеално решение за хора, които предпочитат да използват слушалки. Essence III може да получава дигитален сигнал чрез USB, Toslink, AES/ EBU или коаксиални кабели, както и да предава сигнал чрез RCA (чинч) кабели и XLR конектори.
За още по-добър контрол, Essence III включва комплект променливи атенюатори, които подобряват работата на слушалките и качеството на изходния сигнал. Иновативната конструкция на модела елиминира изкривяването, характерно за традиционния контрол на силата на звука, като изходният сигнал може да бъде контролиран от разстояние, което е изключително рядко срещана функция при цифрово-аналоговите преобразуватели с променливи атенюатори. Дистанционното управление е включено в комплекта на Essence III и чрез него могат да се настройват нивата както на подавания, така и на изходящия сигнал, което позволява отличен контрол от различно разстояние.
Дизайнерите от екипа Essence са отделили значително време, за да усъвършенстват външния вид на Essence III. На предния панел на продукта са разположени бутоните за сила на звука и за различните входовете за по-бърз контрол и избор на устройство, от което Essence III получава сигнал. Моделът разполага и с минималистични LED индикатори, които предоставят ясна и структурирана информация за работата на устройството.
Елегантният дизайн на предусилвателя позволява лесното му добавяне към вече наличната аудиотехника, а специалното покритие на Essence III не позволява оставянето на отпечатъци.


Характеристики1
ASUS Essence III
Съотношение сигнал-шум (Signal-to-noise ratio – SNR): до 117dB
Амплитудно-честотна характеристика (FR): <10Hz-48kHz
Честоти на дискретизация: 192kHz/ 24bit (PCM); DSD128; DSD 64
Входове: USB, оптичен TOSLINK, AES/ EBU, коаксиален S/PDIF, aux-in (фоно жак)
Изходи: 6,3 мм жак, mini-XLR, RCA, XLR
Вграден 600-омов усилвател за слушалките, при който и двете фази на конектора са еднакви (true balance)
Volume-bypass суич
USB 1.0/2.0 суич
Дистанционно управляеми променливи атенюатори за говорителите и променливи атенюатори за слушалките
Дистанционно управление в комплекта

1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.

Пълните характеристики за налични на www.asus.com

###

За ASUS ESSENCE
ASUS Essence включва отделни продуктови серии, които осигуряват първокласни устройства за любителите на висококачествения звук. Пълната отдаденост на екипа на Essence осигурява най-иновативния подход в индустрията при развитието на аудио решения. Продуктите Essence притежават над 150 световни награди и медийни признания, включително CES Innovations Award (в категория „Аудио компоненти“) и две престижни отличия от японските Visual Grand Prix. Известната със своите качества Essence STX е поставена на първо място от потребителите на сайта Head-Fi.org в категорията „Звукови карти и аудио за компютри“, а влиятелното списание Stereophile публикува статия за продукта като водещ материал.

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.087