Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

23 Октомври 13, 18:13 / Автор: Crossroads Bulgaria
Българската Про Еко Строй навлиза на румънския пазар за изграждане на фотоволтаични паркове
Компанията вече има четири успешни проекта в северната ни съседка и се налага като разпознаваемо име в местния ВЕИ сектор
Българската компания за изграждане на соларни паркове и малки фотоволтаични инсталации Про Еко Строй ООД навлиза успешно на румънския пазар на възобновяеми енергийни източници. Компанията вече осъществи четири соларни проекта в северната ни съседка. Това са парковете Извоаларе (Izvoalare), който е само частично осъществен от българския екип, Титу (Titu) с мощност 9,4MW, Лучиянка (Lucianka) с мощност 7,5MW и етап първи от проекта Хусасу де Тинка (Husasau de Tinca) с мощност 1,25MW. Във всички тях Про Еко Строй е извършила дейности по пилотонабиване, а в четвъртия проект – изграждане на конструкцията и модулите, както и доставката на инверторите. Компанията е официален представител на Данфос за соларни инвертори за България.

„Компанията ни се принуди да се развива на международния пазар, тъй като българския сектор за фотоволтаични паркове е в застой. Радващото е, че завършването на четирите успешни соларни проекта в Румъния ни позиционира много добре на пазара в тази страна, който се развива с бързи темпове. Про Еко Строй вече е добре разпознаваема сред румънските предприемачи от сектора и очаквам скоро да привлечем нови клиенти сред тях. Това, заедно с добрите ни позиции в страни като Германия, ми позволява да съм оптимист за развитието на компанията“ - обяснява Николай Николов, основател и управител на Про Еко Строй.

Фирмата вече има в портфолиото си няколко успешни соларни проекта в чужбина, сред които са германските паркове в Унтерхайд (Unterhaid) с мощност 1,3MWp и в Ютербог (Jueterbog) с мощност 2MWp, както и соларният парк при Грейт Глеман (Great Glemhan), Великобритания с мощност 20MWp.

Повече за Про Еко Строй

Българската компания Про Еко Строй (http://www.proeco-bg.com/) предлага цялостно проектиране, изграждане и поддръжка на фотоволтаични съоръжения. Тя съществува от 2010 г. и днес в нея работят около 40 висококвалифицирани специалисти в сферата на проектирането, изграждането и управлението на соларни проекти. Броят на завършените от Про Еко Строй съоръжения вече надхвърля 30, както в България, така и в Германия, Румъния, Великобритания и Франция.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.2825