Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

Вземи в gLOG
23 Октомври 13, 21:21 / Автор: БНР
БНР ТЪРСИ МУЗИКАЛНИ ТАЛАНТИ
Българското национално радио /БНР/ обявява конкурс за поп, рок и джаз изпълнители "Нови гласове". Радиоконкурсът ще се проведе в концертното Първо студио на БНР от 11 до 13 ноември 2013 г.
Българското национално радио /БНР/ обявява конкурс за поп, рок и джаз изпълнители "Нови гласове". Радиоконкурсът ще се проведе в концертното Първо студио на БНР от 11 до 13 ноември 2013 г. Галаконцертът на носителите на награди (лауреатите) е на 13 ноември.

Право на участие имат млади поп, рок и джаз изпълнители, носители на Големи и първи награди от международни и национални конкурси.

„Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи и една категория за вокални формации“, обясни изпълнителният продуцент на конкурса на БНР - Мая Райкова. В първа категория ще се състезават изпълнители от 14 до 17 години, във втора - от 18 до 22 г, а в третата ще допуснем певци не по-възрастни от 30 г. Вокалните формации ще бъдат най-атрактивната конкурсна категория. Участниците ще бъдат оценявани в три кръга от девет членно жури –диригенти, музикални редактори и продуценти от БНР“, допълни Мая Райкова.
Кандидатите няма да заплащат такса за участие.

Лауреатите на първото издание на радиоконкурса „Нови гласове“ ще бъдат продуцирани от БНР, ще записват нови песни през годината и ще участват като солисти в концерти с Биг Бенда на БНР. Част от наградените изпълнители ще запишат популярни български шлагери и хитове, с инструментален съпровод предоставен от „Златния фонд“ на БНР.

Идеята на новия музикален конкурсен формат на БНР е да продължи да открива и продуцира талантливи певци, които имат потенциала да станат утрешните звезди на родната сцена. Традицията е продължение на проекта „Новите гласове с Биг бенда на БНР“ от 2006 г., чрез който първите си записи реализираха вече утвърдени изпълнители като Криста, Ясен Зердев, Нора Караиванова, Маги Джанаварова, Богомил Бонев, Михаела Филева, Николай Манолов, Теодор Койчинов, Нелина и много други.

Конкурсът „Нови гласове“ ще добие и формат на радио-реалити, защото ще бъде излъчен директно в ефира на Радио София на БНР и може да бъде гледан live по интернет - на страницата на радио Бинар на адрес www.binar.bg. Записите на младите певци ще бъдат излъчвани от БНР.

Регламентът на конкурса е публикуван на интернет страницата на БНР - www.bnr.bg, а заявки за участие се приемат на е-mail raykova@bnr.bg до 4 ноември.

За Контакти: Иван Върбанов, PR 0886 0 77 22 4

Източник: http://www.cross.bg/izpulniteli-glasove-kategoriya-1380912.html#axzz2iRcCcLT3

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.8501