Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
25 Октомври 13, 12:59 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Портфейлът на програма JEREMIE в България ще надхвърли 840 милиона евро
Финансирането по европейската програма цели да подпомогне развитието на малкия и средния бизнес
Собственици на малък и среден бизнес у нас се запознаха с възможностите за финансиране чрез европейката програма JEREMIE на организираната от списание ENTERPRIESE конференция „JEREMIE в България: финансови решения за малкия бизнес“. По време на конференцията, която се проведе вчера в гр. София, представители на финансовите институции, предлагащи финансиране по JEREMIE, запознаха участниците със спецификите и условията за кандидатстване по програмата.

JEREMIE цели да подпомогне малкия бизнес в неговото устойчиво развитие чрез различни финансови инструменти, които са адаптирани за ситуацията на местния пазар. Портфейлът на JEREMIE в България се очаква да надхвърли 840 милиона евро, като той е разпределен между различните фондове и двата банкови продукта, предлагани по програмата – гаранционен и нисколихвен, сподели Христо Стоянов, представител на Европейския инвестиционен фонд за България.

Анастасия Чорбаджиева, директор на Дирекция „Проектно и структурирано финансиране“ в Банка ДСК запозна участниците със спецификите и процедурите за кандидатстване за кредит, финансиран по JEREMIE. Максималният размер за кредит е 2 млн. евро, при който размера на предоставената помощ не бива да надхвърля 200 000 евро. Тя отбеляза, че с кредит по JEREMIE не може да се финансират разходи при покупка на недвижими имоти или да се покриват разходи от миналото, а само такива, които тепърва ще бъдат плащани.

Добрите практики при усвояването на дълговите инструменти по JEREMIE сподели Николай Коцев от Дирекция “Малък и среден бизнес” в Обединена българска банка. Според него клиентите трябва добре да познават инициативата, за да могат да се възползват максимално от нейните възможности.

Проектите, които не могат да получат банково финансиране, могат да срещнат доверен партньор в лицето на NEVEQ. Фондът подпомага компании в начален етап на развитие, които създават и продават в световен мащаб патентовани решения в сферата на финансите, медиите, здравеопазването и туристическата индустрия. „Инвестициите по фонда са от 0.5 до 4.5 милиона евро на проект“, сподели Златолина Мукова, управител на NEVEQ Capital Partners.

Ивайло Симов от Eleven и Тодор Брешков от LauncHUB са единодушни в мнението си, че стартиращите предприемачи в България имат своето поле за изява и това е повод за завист от други държави, при които акцентът е върху големите предприятия. „Вече наблюдаваме тенденцията не малко стартъпи да идват в София и да се възползват от различните възможности за развитие“, сподели Тодор Брешков. Ивайло Симов допълни, че в България е много по-трудно да се направи голяма услуга за крайни потребители и пътят към успеха е обвързан с таргетирането на специфични бизнес решения.

Конференцията „JEREMIE в България: финансови решения за малкия бизнес“ е част от поредицата събития за добри и успешни бизнес практики MySuccess.bg на списание ENTERPRISE. Официален спонсор на конференцията е Банка ДСК, партньор на Дискусионен панел 1 е Обединена българска банка.

Повече информация за конференцията: http://jeremie.mysuccess.bg/



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1171