Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

Вземи в gLOG
29 Октомври 13, 11:52 / Автор: Сдружение за електронни комуникации
Над 40 фирми отбелязаха 15-ата годишнина на Сдружението за електронни комуникации
С интересен и най-вече полезен семинар във Велико Търново на 25-26 октомври Сдружението за електронни комуникации (СЕК) отбеляза 15-ата си годишнина.
В СЕК членуват всички водещи алтернативни оператори в България. Дейността им е съсредоточена в сферата на телефонните услуги, широколентовия достъп, интернет услугите, WIMAX технологиите, кабелната телевизия, IP телевизията, високоскоростния пренос на данни и др.

Над 40 фирми от електронно съобщителния бранш от цяла България уважиха семинара, организиран от Сдружението. Представители и на Съвета за електронни медии, Комисията за регулиране на съобщенията, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" участваха в семинара и отговаряха на въпросите на доставчиците на електронно съобщителни услуги.

Най-сериозни дискусии предизвикаха проблемите за заплащането на авторските права, уредени в Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радио и телевизия.

Вторият проблем, който вълнува предприятията, предлагащи електронно съобщителни услуги е свързан с изграждането и експлоатацията на кабелни електронно съобщителни мрежи (КЕСМ), залегнали в Закона за електронни съобщения и Закона за устройство на територията.

Бяха представени и нововъведения в бранша от фирми, предлагащи оборудване и техника за подобряване на мрежите на операторите и услугите за крайните клиенти.

С цел да върви в правилната посока, СЕК направи анкета сред присъстващите, за да определи бъдещите си приоритети. Основните теми, с които ще се занимае Сдружението догодина съвпаднаха с най-дискутираните теми и това са уреждане на авторски права и права за излъчване на радио и телевизионно съдържание, както и облекчаване режима за изграждане на електронно съобщителна инфраструктура и мрежи.

Източник: Сдружение за електронни комуникации

За Контакти:info@bgsec.org

Източник: www.bgsec.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5309