Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

29 Октомври 13, 11:55 / Автор: GEFCO
Mirgor и GEFCO празнуват 10 години сътрудничество
Курбевоа, 29 октомври 2013 – От десет години Mirgor (Миргор) се осланя на специализирания опит на GEFCO в морската логистика. GEFCO разработва нестандартни логистични решения за аржентинския индустриален доставчик Mirgor. Те позволяват на компанията ефикасно и икономично да управлява националните и международни потоци на своите филиали, специализирани за „Автомобилни компоненти”, „Електронни домакински уреди” и „Мобилни телефони”. Основана през 1983 г., компанията Mirgor първоначално е специализирана в климатични системи за автомобилната индустрия, а по-късно диверсифицира дейността си. Днес Mirgor е предпочитан доставчик за автомобилната индустрия, производителите на битова електроника и мобилни телефони, като за последното е изключителен производител на мобилни телефони Nokia.
Курбевоа, 29 октомври 2013 – От десет години Mirgor (Миргор) се осланя на специализирания опит на GEFCO в морската логистика. GEFCO разработва нестандартни логистични решения за аржентинския индустриален доставчик Mirgor. Те позволяват на компанията ефикасно и икономично да управлява националните и международни потоци на своите филиали, специализирани за „Автомобилни компоненти”, „Електронни домакински уреди” и „Мобилни телефони”.

GEFCO осигурява морския транспорт на пълни и консолидирани контейнери (съответно FCL и LCL), както и въздушния транспорт на компоненти от Франция, Германия и от Азия до Буенос Айрес. След това Групата, предоставя цялостни складови решения, а също и управлява доставките на товари със шосеен транспорт от складове в Буенос Айрес и Сао Пауло до Рио Гранде (Огнена земя).

Една бизнес история за успеха на различни международни пазарни сектори:
Основана през 1983 г., компанията Mirgor първоначално е специализирана в климатични системи за автомобилната индустрия, а по-късно диверсифицира дейността си, най-вече чрез придобивания. Днес Mirgor е предпочитан доставчик за автомобилната индустрия, производителите на битова електроника и мобилни телефони, като за последното е изключителен производител на мобилни телефони Nokia. Според Revista Fortuna - водещо икономическо списание, Mirgor държи 14-то място в класацията на 100-те най-големи компании на Аржентина.

Този устойчив растеж доведе до многократно увеличаване на логистичните потоци на Mirgor. Те станаха по-сложни и включват все по-широк географски периметър. Оптимизацията на управлението на тези потоци и възможността да се следят отблизо, гарантирайки качеството на предоставената на клиента услуга, се превърна в необходимост. Mirgor се обърна към GEFCO, убедена че глобално присъствие, широкия диапазон на дейности и мултимодална специализация, ще позволят на Групата да отговори на това предизвикателство.

Значителна ефикасност за Mirgor:
GEFCO разработи логистичен план, който отчита специфичните нужди на Mirgor и оперативните ограничения, като се фокусира върху оптимизирането на броя камиони. Това позволява на Mirgor да намали както транзитното време с 2 дни, така и логистичните разходи. Планът се разгръща според новите изисквания и разрастването на компанията.

LCL/FCL услугите и складовите решения са така позиционирани спрямо входящите морски логистични потоци, че позволяват на GEFCO Аржентина да предлага на Mirgor възможно най-атрактивните тарифи. След това наземната мрежа на GEFCO „поема” доставките до завода в Рио Гранде.

Осланяйки се на специализирания опит на GEFCO в складовите решения, и по-конкретно в бутиковите решения за опаковане и just-in-time управлението на складови наличности, Mirgor е в състояние постоянно да оптимизира нивото на запасите, както да увеличава надеждността на доставките.

Друго основно предимство за Mirgor е проследимостта на потоците, предлагана от използваните ефективни IT-средства. Освен всичко посочено до тук, Mirgor се радва и на отзивчивост и професионализъм, проявявани от ресорния екип в GEFCO, който е на разположение, за да адаптира първоначалния план към промените в производството.

"Mirgor избра GEFCO Аржентина за стратегически партньор, защото и двете компании залагат като ядро на офертите си качеството и обслужването на клиента”, обяснява Рикардо Андиа, мениджър Международен морски транспорт в GEFCO Аржентина.”Опитът на GEFCO в логистичния дизайн е ненадминат. Някои от решенията им „от врата до врата” могат да се изпълняват, ползвайки едновременно регионален и международен транспорт. Ние сме в постоянно търсене на устойчиви подобрения по веригата на доставки, за да допринесем за конкуретоспособността на нашите клиенти.”

Многопластов опит: източник на добавена стойност и отличителен знак.
С решаваща роля за производителите, GEFCO е развила гама от специализации, покриваща всеки аспект от веригата на доставки: морски и сухопътен транспорт на стоки, складова логистика и управление на рециклирани опаковки, митническо и данъчно представителство. С възможностите си да предлага цялостни индивидуализирани решения, GEFCO може да се изправи и пред най-сложните индустриални предизвикателства.
“Морските и сухопътни операции стават все по-взаимосвързани. Когато разработваме съответните решения „от врата до врата”, ние отчитаме тази тенденция”, потвърждава Йоханес Нанинга, Директор Морски транспорт. „Благодарение на разгърнатата световната мрежа, в опита на GEFCO се включва и управление на междуконтинентални товарни потоци”.

Благодарение на международните си морски дейности, GEFCO гарантира натоварване, консолидиране в разпределителните центрове и пристанища, складиране, обезпечаване на митнически процедури. Подобни цялостни логистични решения позволяват на производителите да намалят времето за транспорт, да оптимизират разходите и да разгърнат ефективна стратегия за ресурсите. Международната морска мрежа се допълва с над 500 международни сухопътни линии, работещи по същите стандарти за качество и със същите информационни системи.

За Контакти:

PR Point / Cohn & Wolfe
info@prpoint.bg
+359 (0)2 943 87 04

Източник: 
http://bg.gefco.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1264