Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
29 Октомври 13, 18:28 / Автор: LG
LG представя първия в света извит смартфон
Със своята иновативна форма LG G Flex поставя ново начало в смартфон индустрията
София, 29 октомври 2013 г. – LG Electronics (LG) официално представи революционния LG G Flex. Това е първият смартфон на пазара с извит екран, следващ контура на лицето на потребителя. G Flex е най-новото допълнение към серията висок клас устройства на компанията – G. В унисон с нейната концепция телефонът демонстрира патентовани от LG технологии на батерията и дисплея, които компанията представя за първи път на пазара. LG G Flex предлага и ново потребителско изживяване, вдъхновено от извитата му форма.

“LG G Flex е най-доброто превъплъщение на идеята за извит смартфон досега,” каза Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. „Със своя революционен дизайн, иновативен хардуер и функции, изцяло съобразени с нуждите на потребителя, LG G Flex е сред най-значимите иновации в мобилните комуникации, откакто думата „смартфон” навлезе в ежедневния ни речник.”

Форма + Функции: Дизайн, съобразен с естествените извивки
Дизайнът с вертикална извивка на LG G Flex намалява разстоянието между устата на потребителя и микрофона в сравнение с традиционните телефони, когато устройството се държи до ухото. Извивката на LG G Flex е съобразена със средностатистическото лице и допринася за по-доброто улавяне на гласа по време на разговор. Иновативната форма увеличава нивото на звука с 3dB в сравнение с плоските смартфони. Извитият дизайн осигурява по-добро хващане на устройството и по-голямо удобство при носене в задния джоб на ползвателя. В допълнение, потребителите могат да се насладят на визуално изживяване подобно на IMAX, докато гледат видео или играят на игри в режим Landscape.
LG G Flex следва вече познатата от LG G2 концепция за преместване на бутоните на задния панел. Разположението на бутона Rear Key намалява възможността ползвателят случайно да изключи устройството и значително улеснява регулирането на звука по време на разговор.

Иновация в резултат на успешно партньорство
Създаването на LG G Flex е резултат от успешното сътрудничество с компаниите LG Display и LG Chem. G Flex притежава Plastic OLED (POLED) дисплей, с 6-инчов диагонал, който е първият, разработен и пуснат в масово производство специално за смартфони, екран. Изключително тънкият и лек POLED дисплей и извитият OLED панел са изработени от пластмаса вместо от стъкло. Това придава на LG G Flex уникална форма и здравина. Благодарение на технологията Real RGB, включваща червен, зелен и син субпиксел, POLED дисплеят предлага ярко и прецизно изображение.

Специално за G Flex, LG Chem разработи първата в света извита батерия. Тя използва патентованата от LG Chem технология Stack & Folding, която намалява напрежението върху нейната обвивка и улеснява работата й. Въпреки че е изключително тънка, батерията на LG G Flex има капацитет от 3,500mAh, осигуряващ й дълъг живот.

Технологии, вдъхновени от потребителя
Сред новите технологии, внедрени в LG G Flex, е и покритието на задния панел „Self Healing“. Еластичната обвивка може да се възстановява от ежедневни надрасквания, които получават телефоните без предпазни калъфчета. Така G Flex се запазва като нов за по-дълго време.

Ползвателите на LG G Flex ще могат да се насладят на богато разнообразие от музикално съдържание – MP3 записи с качество на CD формат или 24 bit/192kHz Hi-Fi плейбек. Вече добре познатите функции, които бяха представени с премиерата на LG G2, като KnockON, Guest Mode и Plug & Pop, са налични и при LG G Flex. В допълнение потребителите могат да се възползват от следните функционалности:
- QTheater позволява бърз достъп до снимки, видео и YouTube съдържание направо от заключения екран. С докосване на екрана и приплъзване на два пръста по неговата крива приложенията се появяват с ефект на завеса в театрален салон
- Dual Window разделя 6-инчовия дисплей на два отделни прозореца и така допълнително улеснява мултитаскинга
- Swing Lockscreen променя изображението при заключен екран в зависимост от начина, по който се държи устройството
- Face Detection Indicator показва дали има лице на фокус като осветява диода на бутона Rear Key в зелено
- Camera Timer пресветва диода на бутона Rear Key, когато обратното броене започва
- Urgent Call Alert осветява диода на бутона Rear Key в червено, когато са регистрирани няколко последователни неприети обаждания от един и същи номер

В началото на ноември LG G Flex ще е наличен в магазинната мрежа на трите основни мобилни оператори в Корея. Впоследствие устройството ще бъде представено и на останалите пазари.

Ключови спецификации на смартфона, предназначен за корейския пазар:

- Процесор: 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 800 (MSM 8974)
- Графичен процесор: Adreno 330, 450MHz
- Дисплей: 6-inch HD (1280 x 720), Curved P-OLED (Real RGB)
- Памет: 2GB LP DDR3 RAM / 32GB eMMc
- Камера: Rear 13.0MP / Front 2.1MP
- Батерия: 3,500mAh (embedded)
- Операционна система: Android Jelly Bean 4.2.2
- Размер: 160.5 x 81.6 x 7.9 - 8.7mm
- Тегло: 177g
- Мрежова съвместимост: LTE-A / LTE / HSPA+ / GSM
- Възможности за свързаност: BT 4.0 / USB 3.0 compatible / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC
- Цвят: сребрист
- Друго: TDMB / Hi-Fi 24bit, 192kHz Playback

# # #

About LG Electronics, Inc
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 г., LG Electronics се състои от пет бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning and Energy Solutions и Vehicle Components. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на ENERGY STAR® за 2013 г. Повече информация за компанията можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4217