Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
01 Ноември 13, 17:21 / Автор: United Partners
Предизвикателствата и резултатите в жилищната политика на страната бяха основни акценти в Националния жилищен форум, организиран от Хабитат България
Социалният проект на организацията „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“ бе представен като модел за добра практика
Хабитат България, част от глобалната нестопанска огранизация Habitat for Humanity International, посветена на каузата за елиминиране на жилищната бедност, организира Национален жилищен форум, подкрепен от Министерство на регионалното развитие, „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД и „Тондах България“ ЕООД. Цел на събитието, което откри г-н Мирослав Мазнев, Заместник-министър на регионалното развитие, е поставянето на акцент върху нуждата от ефективни партньорства между държавните структури, бизнеса и неправителствените организации, в името на осигуряването на достойни и безопасни жилища за всеки.

Димчо Михалевски, Председател на Парламентарната комисия по Регионално развитие и представители на Министерство на регионалното развитие представиха съществуващата законова рамка на жилищната политика в България. Те участваха в Националния жилищен форум, за да направят преглед на постигнатото до момента по ОП „Регионално развитие“ и на планираните по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ дейности. В дискусията се обсъдиха трудностите, необходимите финансови ресурси и възможностите за публично-частни партньорства за осигуряване на домове за уязвимите общности.

„Проблемите, свързани с достъпността и качеството на жилищата са на фокус в Жилищната стратегия и се търсят начини за тяхното подобряване“, заяви Димчо Михалевски. Той апелира към създаване на публично-частни партньорства като такъв инструмент.

Социалният проект на Хабитат България „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“, осъществяващ се в сътрудничество с компаниите „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД и „Тондах България“ ЕООД, бе представен като пример за успешна практика между бизнеса и неправителствения сектор. Международни и местни представители на ръководния екип на компаниите – партньори по проекта, представиха детайли относно участието си в него с дарения на строителни материали и доброволен труд. Представени бяха и политиките на компаниите за корпоративна социална отговорност.

На последваща церемония в град Костинброд, първите две многодетни семейства, които ще живеят в жилищата построени от Хабитат България, ще получат ключове за новите си домове. Проектът предвижда изграждането на общо четири нови енергийно-ефективни еднофамилни къщи, разположени на територията на град Костинброд. Жилищата, всяко от които е с площ от 94 кв. м., са предназначени за млади семейства с непълнолетни деца и доказани жилищни нужди. „Организацията се стреми да повтори този модел на работа на територията и на други общини в страната“, споделя г-н Минчо Бенов, Национален директор на Хабитат България.


Допълнителна информация:
Фондация „Подслон за човечеството” (Хабитат България) е национална организация на Habitat for Humanity International - глобална организация, работеща в над 90 страни в целия свят по жилищната проблематика и реакция по време на криза. От основаването си през 1976 г. до сега организацията е построила и ремонтирала над 700 000 жилища по света и е осигурила скромни, финансово достъпни домове за повече от 3,5 милиона души. Чрез своите дейности Хабитат България популяризира идеята за адекватните жилищни условия като основно човешко право и работи за активизиране на съзнанието на обществото в посока премахване на жилищната бедност. Организацията подпомага разрешаването на жилищните проблеми на лица и семейства, които не притежават собствен дом и нямат достатъчно средства за закупуването, построяването или наемането на такъв, както и на лица, живеещи в неадекватни жилища, които нямат достатъчно средства, за да ги ремонтират и подобрят. Хабитат популяризира идеите и принципите на партньорство, обществено сътрудничество, доброволна работа, загриженост и уважение към нуждите на другите.

За Контакти:elena.yordanova@united-partners.com
Източник: (Уебстраница):united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1058