Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

01 Ноември 13, 11:22 / Автор: LG
LG и Google представят Google Nexus 5
Най-компактният и бърз телефон Nexus вече се продава онлайн на избрани пазари
София, 1 ноември 2013 г. – След успеха на Nexus 4 LG и Google си партнират отново, за да представят първия смартфон, работещ с най-новата операционна система Android - Android™ 4.4, KitKat®. Снабден с нови възможности, Nexus 5 е най-функционалният телефон от серията Google Nexus до този момент.

Широкият 5-инчов Full HD IPS дисплей на Nexus 5 създава ненадминато зрително изживяване. Лекият смартфон се предлага във версии с памет 16 GB и 32 GB. Благодарение на хардуера на LG и най-доброто от софтуера и услугите на Google, Nexus 5 комбинира качество и бързина на работа и удобство.

“LG отново избра Google за свой партньор в разработването на най-мощния телефон Nexus до този момент,” каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “Nex-us 5 предлага изключителна функционалност и модерен дизайн. Той е доказателство за високото ниво на технологични иновации, което може да бъде постигнато, когато две утвърдили се компании работят заедно за втори път.”

“Щастливи сме, че продължаваме сътрудничеството си с LG за новото устройство от серията Nexus,” каза Сундар Пичай, старши вице президент за Android, Chrome и Apps в Google. ”Google Nexus 5 е най-компактният и бърз телефон Nexus до момента и предлага на потребителите актуалната иновативна платформа Android 4.4, KitKat.”

Улавя моментите, които си струват
Камерата на Nexus 5 използва технологията на Innotek за стабилизиране на изображението, която за първи път бе използвана при LG G2. В допълнение към резолюция от 8 MP, тя предлага и възможност за по-дълги експозиции, по-малко размазване и шум, които правят Nexus 5 ненадминат в снимки при слаба осветеност. Смартфонът предлага и функцията Photo Sphere, улесняваща заснемането на серия от изображения и подреждането им в 360-градусов модел. От персоналната галерията на всеки потребител Google може да генерира Auto Awesome снимки и видео клипове, готови за споделяне с приятели и роднини. Освен това, с подобрения режим HDR+ Nexus 5 мигновено прави серия от снимки на един и същи обект и след съответните преизчисления генерира изключително детайлно изображение с точни нюанси и светлосенки.

Мощен и бърз
Nexus 5 е първият телефон в света, опериращ с Android 4.4, KitKat. Смартфонът предлага мощността на Google в тънко и леко устройство, което оставя усещане за здравина и качество. Nexus 5 работи с изключително бързия процесор Snap-dragonTM 800, съвместим е с 4G/ LTE мрежов стандарт и притежава 445 ppi Full HD IPS дисплей. Той позволява по-бързо разпознаване на всяко докосване, по-добра видимост на открито и по-отчетливи изображения. Всички тези характеристики са поднесени в елегантен и модерен дизайн, който без съмнение показва, че това е устройство на Google от висок клас.

Най-доброто от Google
Android 4.4 е бърз, мощен и заедно с това лесен за използване. Функцията за автоматично набиране изписва номерата на хората, на които е най-вероятно да позвъните, а Google Caller ID свързва номера от всяко входящо обаждане с определен бизнес, дори и той да не е запаметен в списъка с контакти. Ползвателите могат да изпращат и получават текстови съобщения директно в приложението Hangouts, което вече поддържа и споделяне на местоположение за Android устройства.

С Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive и Hangouts Nexus 5 помага на потребителите да управляват ежедневните си задачи през познати и лесни за използване приложения. С Google Now търсенето с гласови команди е изключително улеснено. Сред богатото съдържание от приложения, игри, филми, книги и музика в Google Play, притежателите могат да намерят всяка желана от тях информация.

От днес Nexus 5 ще е наличен на свободна продажба през Google Play в САЩ, Канада, Франция, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Австралия, Корея и Япония. В магазинната мрежа в Европа, Централна и Южна Америка, Азия, ОНД и Близкия изток устройството ще се предлага в средата на ноември.

Ключови спецификации:

• Процесор: Qualcomm® Snapdragon™ 800 with 2.26GHz Quad-Core Krait CPU
• Операционна система: Android™ 4.4, KitKat®
• Дисплей: 5-инчов (actual 4.95-inch) Full HD IPS (1920 x 1080 пиксели)
• Мрежова съвместимост: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCD-MA/HSPA+, LTE
• Памет: 32GB / 16GB
• RAM: 2GB
• Камера: задна 8.0MP with OIS / предна 1.3MP HD
• Батерия: 2,300mAh Li-Polymer (вградена)
• Размери: 137.84 x 69.17 x 8.59mm
• Тегло: 130g
• Цвят: черен и бял
• Други: Wireless charging, NFC

# # #

About LG Electronics, Inc
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят 87 000 души в 113 представителства по целия свят. С продажби на стойност 50,96 трилиона корейски вона (45,22 милиарда щатски долара) през 2012 г., LG Electronics се състои от пет бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning and Energy Solutions и Vehicle Components. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. LG Electronics е партньор на годината на ENERGY STAR® за 2013 г. Повече информация за компанията можете да намерите на www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1222