Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
05 Ноември 13, 13:38 / Автор: CKBB
ASUS пуска още една нова видеокарта – R9 290
Ексклузивният GPU Tweak увеличава максимално производителността на графичния процесор Radeon R9 290, а технологиите AMD Eyefinity и TrueAudio подобряват гейминг изживяването
ASUS обяви днес, че пуска на пазара нова видеокарта R9 290, която използва последното поколение графичен процесор AMD Radeon™ R9 290.

Новата видеокарта е снабдена с ексклузивния софтуер ASUS GPU Tweak – лесен за използване инструмент за незабавно увеличаване на производителността. Моделът разполага с 4 GB супербърза GDDR5 памет, която допринася за по-качествено забавление при игри с възможно най-висока резолюция. R9 290 се предлага и с технологиите AMD Eyefinity и TrueAudio, които позволяват работа с няколко екрана едновременно и по-ясен и реалистичен звук.

R9 290 поддържа както DirectX® 11.2, така и новия приложно-програмен интерфейс (API) Mantle на AMD, което гарантира отлична работа дори и при най-тежките компютърни игри.

R9 290 с ексклузивен софтуер за управление на овърклока – само от ASUS
Новата видеокарта ASUS R9 290 разполага с уникално преимущество благодарение на ексклузивния софтуер на ASUS GPU Tweak. Той помага на потребителите да изстискат всяка капка производителност от графичния процесор Radeon R9 290. GPU Tweak позволява прецизен контрол на честотата на процесора и паметта, управление на електрическото напрежение, на скоростта на вентилаторите и на максималните нива на консумирана енергия, така че овърклокът да може да се осъществи лесно и надеждно.

Софтуерът има също така и функция за стрийминг, която дава възможност на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Като допълнение, те могат да добавят и заглавие на стрийминг прозореца, снимки и изображения от уеб камера.

Работа с повече дисплеи, с по-високо ниво на детайлност и по-качествен звук
R9 290 е снабдена с 4 GB високоскоростна GDDR5 памет, която позволява на геймърите да се забавляват с любимите си видеоигри при максимална резолюция. Новата видеокарта разполага и с технологията AMD Eyefinity, която разширява пейзажа на играта, така че потребителите могат да увеличат игралното поле на до шест отделни дисплея чрез DisplayPort или DVI.

R9 290 поддържа най-новия DirectX 11.2 стандарт, който дава възможност за теселация на графичния процесор. Този процес позволява вмъкването на значително по-детайлни изображения в игралните сцени, което прави графиката изключително реалистична и с качество, близко до това в киносалоните. Картата работи с новия Mantle API на AMD, осигуряващ на разработчиците директен достъп до графичния процесор, улеснявайки значително задачите им. Резултатът от всичко това е значително по-ефективна работа на игралния код на компютърните игри, което от своя страна подобрява бързината, качеството на графиката и съответно – на цялостното изживяване.

На разположение на ползвателите на картата е и технологията AMD TrueAudio – специален цифрово сигнален процесор (DSP), вграден в графичния процесор. TrueAudio осигурява на разработчиците на игри процесорна мощ, предназначена само за звука. По този начин R9 290 може да възпроизвежда изключително близки до реалните звуци за още по-приятно игрово забавление.

Характеристики1

R9290-4GD5

AMD Radeon R9 290
PCI Express® 3.0
OpenGL® 4.4
4096MB GDDR5 памет
947MHz тактова честота на ядрото
2816 поточни процесора
5000MHz (1250MHz GDDR5) скорост на паметта
DVI-/DVI-D порт
HDMI порт


1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.

Пълните характеристики са налични на www.asus.com

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136