|
|
| 05 Ноември 13, 10:31
/ Автор: Интер Експо Център - София
|
Започват МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД И ДРИНК и СИХРЕ |
Международните специализирани изложби отварят врати утре в Интер Експо Център - София |
Международните изложби се провеждат от 6 до 9 ноември 2013 г. в шестте зали на Интер Експо Център-София.
350 фирми са директни участници в изложбите. От тях 74 са чуждестранни компании от Гърция, Румъния, Турция, Полша, Германия, Франция, Италия, Испания, Русия, Южна Корея, Индонезия.
Подизложители са 360 фирми (производители, представители, търговци) от 28 държави, сред които Италия, Германия, Испания, САЩ, Турция, Великобритания, Гърция, Полша, Франция, Австрия, Южна Корея, Япония и др.
79 фирми от директните изложители, т.е. близо 23 %, са нови участници в изложенията.
Тази година колективни участия имат фирми от Гърция, Италия, Унгария и Холандия.
Представят се Посолствата на Аржентина и на Южна Африка. За успешни бизнес контакти съдейства и Отделът за промоция на търговията и инвестициите на Посолството на Република Полша. Предвиждат се търговски посещения от Македония и Япония.
Свои щандове аранжират Сдружението “Традиционни сурово-сушени месни продукти” и Съюзът на пивоварите в България. Активно съдействие има от страна на Италианската търговска камара в България, Унгаро-българската търговска камара, Двустранната търговска камара България – Румъния и др.
МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК представят разнообразни храни и напитки - месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вино, спиртни и други напитки. Експонирани са суровини, материали, консумативи, опаковки, нови машини, технологии, оборудване, уреди за контрол и анализ, които са определящи за високите стандарти в индустрията. Оригинални подправки, овкусители, адитиви и други добавки помагат за по-богатия асортимент и вкусовите качества на произвежданите храни.
Две от изложбите имат юбилей – 20 години МЕСОМАНИЯ под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” и 20 години БУЛПЕК - единствената в България изложба за хлебопроизводство и сладкарство.
Предимствата на професионалното кухненско оборудване и иновациите, които се правят в тази област, ще бъдат представени на СИХРЕ 2013. Едни от водещите производители и вносители на кухненско, хотелско, барово и кетъринг оборудване ще демонстрират своите нови продукти и услуги.
Тази година международните изложби имат изключително богата програма от събития и инициативи, сред които:
• Гърция с две интересни инициативи - проект Vegiterraneo за промоция на зеленчуци,
произведени в Крит и проект за промоция на риба и морски дарове, представян от Нellenic Foreign Trade Board /HEPO/.
• Лаборатория за италиански вкус и специална гурме зона за типични регионални храни, свързани с най-добрата италианска кулинарна традиция
• Сертифицирани био продукти, диетични храни и напитки за здравословно хранене или спортен режим на БИО ЗОНА и ЗОНА “ДИЕТА И ФИТНЕС“
• “Да преоткрием традицията” - презентации и дегустации на нови продукти от членове на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
• Второ издание на Дефиле “Дизайнерски торти“ и за първи път АРТ-карвинг
• Българското дружество по хранене и диететика и връзката “храна–здраве”
• Асоциацията на конвивиумите на Slow Food в България – събития под мотото “Вкусете Балканите: дребното фермерство и производство на храни – инструменти за устойчивост в селските райони на Югоизточна Европа”(конференция, кръгла маса, уникалните храни на Балканите)
• Проектът NO-BLE Ideas - “Мрежа от млади иноватори за устойчиви идеи в областта на земеделието и храните”, по програма SOUTH EAST EUROPE, с партньор Агенцията за регионално и икономическо развитие – Враца
• Кръгла маса на тема “Българският хляб – храна, бизнес и политика”, организирана от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите
• Национални квалификации за най-престижния конкурс на професионалните готвачи - Bocuse d'Or
• Асоциацията на интериорните дизайнери в България - нови идеи и решения за обзавеждане на специфичните пространства на хотела и ресторанта
• „Как да пазаруваме дизайн онлайн?“ с експертите от dibla.com
• Първо издание на COOLинар – среща на дигитални медии с кулинарна тематика с производители на храни и оборудване, собственици на ресторанти и хотели, професионални готвачи и бармани
• За втора година школи "Бар Мениджър" – тайните за приготвяне на перфектни коктейли, студени и топли напитки
• „Новите технологии в ресторантьорството - гаранция за здравословно хранене” - кръгла маса, организирана от Българската туристическа камара
• За първи път „Финансова зона“ – възможности за финансиране в помощ на изложителите от хранителната индустрия и ХоРеКа сектора
• Традиционните конкурси „Златен медал с диплом“ и Конкурс на потребителя и др.
За посетителите на международните специализирани изложби има анкетна карта, която им дава шанс да спечелят интересни и полезни награди, предоставени от търговска верига Техномаркет.
Изложбите са отворени от 6 до 8 ноември от 10.00 до 18.30 часа, на 9 ноември – от 10.00 до 16.00 часа.
За Контакти: Пресцентър
Източник: www.iec.bg |
|