Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

05 Ноември 13, 10:33 / Автор: Агенция НОА
Филм на Изабел Койшет e начало на филмовата поредица “Женско пространство”, организирана от Институт Сервантес-София в Експо Баня София от 11 до 14 ноември
Кино поредицата „Женско пространство” отново представя културата на Испания. Посветена е на новите жени режисьори и техните първи филми. Поредицата включва четири филма и отбелязва изключителната работата на няколко дами, които вече са се отличили в испанското кино.
Кино поредицата „Женско пространство” отново представя културата на Испания. Посветена е на новите жени режисьори и техните първи филми. Поредицата включва четири филма и отбелязва изключителната работата на няколко дами, които вече са се отличили в испанското кино. Начало на прожекциите поставя филмът „Нещата, които не ти казах” (1996 г.), на Изабел Койшет, първият залог свързан с транснационалното кино, което характеризира голяма част от работата й. „Нещата, които не ти казах” е авторски филм, един от първите в кариерата на кино режисьор на Изабел Койшет и първият й филм на английски език. Лентата печели множество престижни награди. Българският зрител добре познава някои от най-високо оценените творби на Изабел Койшет като „Моят живот без мен”, „Тайният живот на думите”, „Елегия”. Освен игрално кино, Изабел Койшет снима късометражни и документални филми. Документалният й филм „Аралско море. Изгубеното море”, представен и в България, е първият проект на международната фондация We Are Water, създадена от Roca, a Изабел Койшет е партньор на фондацията и активно подкрепя нейните инициативи.

Другите филми от поредицата „Женско пространство” на Институт Сервантес – София са „Светът се върти” на Мерседес Алварес, както и забележителния „Седем билярдни маси” на Грасия Керехета, с участието на Марибел Верду и Бланка Портильо, две от най-интересните актриси, познати от испанската сцена. Поредицата ще закрие филмът „От твоя прозорец до моя” на Паула Ортис.

Прожекциите са в четири поредни дни, от 11 до 14 ноември 2013 г. Мястото е Експо Баня София, изложбена зала Roca, на бул. Мария Луиза 16. Начало 18.00 ч. Вход свободен. След началото на филма, вратите се затварят.

Ето програмата на кино поредицата „Женско пространство”:
• „Нещата, които не ти казах” (1996), режисьор Исабел Койшет, продължителност 93 мин., прожекция на 11.11.2013 г., 18.00 ч.
• „Светът се върти”(2005), режисьор Мерседес Алварес, продължителност 115 мин., прожекция на 12.11.2013 г., 18.00ч.
• „7 билярдни маси” (2007), режисьор Грасия Керехета, продължителност 116 мин., прожекция на 13.11.2013 г., 18.00ч.
• „От твоя прозорец до моя”(2011), режисьор Паула Ортис, продължителност 107 мин., прожекция на 14.11.2013 г., 18.00ч.
Институт Сервантес – София представя филмите със субтитри на български език. Информация за филмите от поредицата “Женско пространство” може да намерите на интернет страницата на Институт Сервантес – София.

За поредната инициатива от културната програма на Институт Сервантес – София, чийто домакин е Експо Баня София, Веселин Симов, Мениджър Маркетинг и продажби на Рока България споделя: „Ние от Рока България се радваме да сме партньор на Институт Сервантес – София и да сме домакини на този своеобразен фестивал, представящ част от съвременното испанско кино. Горди сме, че инициативата стартира с филм на известната Изабел Койшет, която е партньор и поддръжник на международната фондация We Are Water, фондацията, която Roca създаде преди няколко години за да се бори за съхранение на световните водни ресурси.”


Roca

Roca е компания за дизайн, производство и маркетинг на продукти за баня, подови и стенни керамични облицовки, в услуга на секторите архитектура, строителство и интериорен дизайн. Компанията наброява повече от 21 100 служители, има 76 производствени предприятия и оперира в над 135 държави по света.

Roca, световен лидер в моделирането на пространството на банята, работи в близко сътрудничество с признати дизайнери, архитекти и интериорни дизайнери като R.Moneo, D.Chipperfield, Z.Hadid, Herzog & de Meuron, Schmidt & Lackner и J.Mariscal, както и много други. С интензивни проучвания и усъвършенстване, Roca насърчава проекти за опазване на околната среда. За компанията този ангажимент се изразява в непрестанно разработване на нови продукти, предназначени за намаляване консумацията на вода.

www.roca.com
www.bg.roca.com

За Контакти:

Мария Иванова
Агенция НОА ООД
тел.: 02 9445000
e-mail: m.ivanova@noapr-bg.com

Източник: www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1836