Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

06 Ноември 13, 13:05 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Япония подкрепя България в стратегията за енергийна ефективност 2020
Предложението на Япония за „Умно общество 2020“ ще бъде представено на 27 ноември, сряда, от 10 ч., в сградата на БТПП
Япония ще представи предложението си за „Умно общество 2020“ в подкрепа на повишаване енергийната ефективност в България. Икономическата лекция ще изнесе експерт от един от най-големите производители на електроуреди в Япония.

Предложението на Япония за „Умно общество 2020“ ще бъде представено на 27 ноември, сряда, от 10 ч., в зала А, ет. 1, на сградата на Българската търговско-промишлена палата в София, ул. „Искър“ 9.

По време на лекцията ще бъдат дискутирани проблемите, свързани с изменението на климата, пестенето на енергия, индустриалното развитие, основната концепция на „Умна обществена мрежа“ и други модерни проекти, по които вече се работи в Япония. Целта е да бъдат представени технологии от Япония, както и примери за вече започнати проекти в трети страни на местно ниво като тези в Лион, Франция, и Малага, Испания. Гост лектор е г-н Фумитоши Емура ─ ръководител на отдел „Насърчаване на бизнеса към интелигентно управление на търсенето, умни градски проекти и бизнес проекти за социална иновация“ в „Хитачи“.

„Умното общество“ е едно от предложенията в изграждането на стратегията на българското правителството за повишаване на енергийната ефективност.

„Умното общество“ дава възможност за оптимизация на предлагането и търсенето на енергия от възобновяеми източници, за ефективно използване на електроенергията чрез прилагане на „интелигентна мрежа“, както и за наблюдение на потреблението на енергия в дома чрез използването на „интелигентни датчици“. То представлява комбинация от различни технологични мерки за постигане на нов вид обществена инфраструктура.

Лекцията се организира от Посолството на Япония със съдействието на Българската търговско-промишлена палата като част от 24-тите Дни на японската култура в България.


Заявки за интервю: Ако желаете да направите интервю с лектора г-н Фумитоши Емура, моля да изпратите предварително вашите въпроси до M3 Communications Group, Inc. по e-mail най-късно до 12.11. Интервюта могат да бъдат организирани само писмено.

Заявка за присъствие на лекцията: Ако желаете да присъствате на събитието, моля, свържете се с Посолството на Япония по телефона или чрез e-mail.

За регистрация и контакти:
Посолство на Япония в България
Икономически отдел
Стоян Михайлов – експерт
e-mail: stoyan.mihaylov@sf.mofa.go.jp
тел.: 02-971-3447
факс: 02-971-1095

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba, YAZAKI и Yokogawa България.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0206