Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

06 Ноември 13, 13:12 / Автор: Crossroads Bulgaria
„Р и М България“ откри учебна лаборатория в Техническия университет – Варна
Инвестицията в проекта е на стойност 10 000 лева
Фирма „Р и М България“ ЕООД, част от швейцарския производител на медни и оптични решения за телекомуникационни мрежи Reichle & De-Massari AG (R&M), откри учебна лаборатория по кабелни системи в Техническия университет – Варна. Тя се намира в Катедра Компютърни науки и технологии на висшето учебно заведение.

Лабораторията беше официално открита на 06.11.2013 (сряда), от Александър Петров, Управляващ директор на „Р и М България“ и проф. д-р инж Овид Азаря Фархи, ректор на Технически университет – Варна, в присъствието на представители на висшето учебно заведение, партньори на компанията от региона и журналисти. Тя разполага с 14 места за обучение на студенти, а пасивното оборудването за нея е изцяло предоставено от компанията. То включва комуникационен шкаф, инсталационен кабел както и пълно окомплектовка на работните места, а системата е 10G BASE-T съвместима. Общата инвестиция на „Р и М България“ е близо 10 хил. лева. Работата по инсталиране на кабелната система в лабораторията и тестване на оборудването е извършена безвъзмездно от фирма „АКТ БГ“ ООД, гр. Варна, която е дългогодишен партньор на „Р и М България“.

Инвестицията на „Р и М България“ в Техническия университет Варна е част от дългосрочната политика на компанията в подкрепа на българското образование. Припомняме, че през май 2008 г. тя откри Учебна лаборатория по кабелни системи в ректората на Техническия университет София. С настоящото откриване на учебната лаборатория във Варна компанията отново доказва своя ангажимент за развитието на образованието в тази специфична технологична област в България.

Фирма „Р и М България“ е създадена след като през март 2008 г. швейцарската R&M анонсира придобиването на 100% от българския дистрибутор на медни и оптични кабели, структурни кабелни системи и компоненти за структурно окабеляване ФриНет ЕООД. Новосъздаденото дружество води търговските операции на компанията майка в Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Кипър, а от началото на 2011 г. към отговорностите му се причисляват и пазарите в Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Косово, Черна Гора, Румъния и Словения. Още тогава R&M демонстрира своя интерес към България като център за операциите и бъдещите си инвестиции в региона. Припомняме, че през миналата година компанията изгради в София завод за производство и асемблиране на фиброоптични компоненти – пачкорди, пигтейли и цели платформи, а общата инвестиция в проекта е над 17 млн. лева.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5517