Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
06 Ноември 13, 13:15 / Автор: Биляна Кънчева
Русенска филхармония и Христо Йоцов
Един от най-емблематичните оркестри в България несъмнено е Русенската филхармония, създадена още през 1948 г. В годините с филхармонията са работили именити музиканти като Дмитрий Шостакович, Франко Ферара, Карло-Мария Джулини, Катя Ричарели, Борис Белкин, Юрий Башмет и т.н. и някои от най-големите диригенти не само от България, но и в световен мащаб: Курт Мазур, Карло Цеки, Евгени Светланов, Валери Гергиев и други. На 09-ти ноември (събота) концертът на Русенската филхармония ще е посветен на музиката на известният и обичан от всички наш музикант, джазмен, барабанист – Христо Йоцов, под диригентството на неговия брат Борислав Йоцов.

Ще прозвучат три инструментални концерта, като всеки един от тях е посветен на член от музикалната фамилия Йоцови. Христо създава първия концерт за обой в памет на баща си Георги Йоцов. Солист ще бъде Вълчан Вълчанов. Вторият концерт за кларинет, е посветен на брат му - Боби Йоцов, със солист талантливият Фарадж Акбаров. Програмата ще завърши с концерт за пиано, написан специално за очарователната дъщеря на Хр. Йоцов – Надежда, именно тя и ще бъде солист на третата, последна част от големия концерт.

„Русе е едно от най-хубавите места за свирене”, казват братя Йоцови и това е една от причините да изберат именно Малката Виена, за да представят прекрасната, светла и илюстративна музика на Христо, която ще ви достави истинско удоволствие, рядко срещано на музикалните сцени у нас .


За Контакти:

Биляна Кънчева
0885 79 52 53

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.6781