Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

06 Ноември 13, 13:20 / Автор: Матраци Relax
Кой матрак е органичен?
Да изясним какво означава органичен. Когато става въпрос за земеделски продукти независимо от предназначението им, т.е. дали са годни за консумация - като череши и домати; или такива продукти, които не са годни за консумация - като памук, органичен се отнася до начина, по който се отглеждат селскостопанските продукти.
Единствено влакната използвани в матрака, като памук или вълна могат да се считат за органични или неорганични. Другите материали използвани за изработка на матрака, като пластмасови или метални елементи не са селскостопански, следователно не могат да бъдат органични или неорганични.

Органичният памук се отглежда без използването на токсични пестициди и торове. Това е важно, тъй като остатъци от пестициди могат да останат в памучните влакна. Матраците, в които е използван органичен памук не вредят на здравето на спящия и опазват околната среда.

За да бъде вълната органична, то овцете трябва да са били хранени само с биологични храни и отглеждани без синтетични хормони и пестициди. Например, често овцете се пръскат с препарати против кърлежи – тогава вълната добита от такива овце не може да бъде органична. Органичните производители са задължени да спазват и етични практики, които поддържат здравето на животните и опазват околната среда. Важно е и след остригване на овцете, вълната да бъде почистена и обработена без използване на токсични химикали.

Разработени са стандарти, целта на които е да дадат на потребителя сигурност в качеството на крайния продукт, създаден с присъствие на органични влакна и тъкани. Тези стандарти, наречени Глобални Стандарти за Органичен Текстил са се превърнали в признати стандарти и за органичните матраци.

Тези стандарти определят правила не само за селскостопанските материали използвани в изработка на матрака, но и за всички останали компоненти, например пружини, пластмасови и метални елементи, които трябва да отговарят на строги нетоксични правила. Има одобрени сертифициращи органи в почти всяка държава. Най-големият е локализиран в САЩ - Oregon Tilth Certified Organic.

За Контакти: Матраци Relax

Източник:
http://www.relax-matt.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.527