Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

07 Ноември 13, 13:52 / Автор: Интер Експо Център-София
“СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО” – ИНОВАЦИИ ЗА КАЧЕСТВЕНА И ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА
До 9 ноември включително открийте СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО в Инетр Експо Център - София
Млечният сектор винаги е заемал сериозен дял от хранителната индустрия и се е отличавал с богатство и разнообразие на произвежданата продукция.
Българската закваска, допълнена с оригиналните български рецепти, модерните технологии и оборудване, съвременните опаковки, стриктната система на контрол правят възможна появата на все повече млечни продукти с уникален вкус, аромат и благотворно въздействие върху здравето на потребителите.
Фирмите участници в 10-ата специализирана изложба СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО насочват вниманието на технолозите и на другите специалисти от хранителната индустрия към най-добрите решения в бранша.

Изложбена Зала 2 е изпъстрена с витрини, които показват най-търсените и предпочитани за трапезата млека и млечни продукти – различни марки мляко, сирена, кашкавал, извара и пастети, масло, сметана, сладолед и други продукти на млечна основа.

Сред експонатите са първокачествени изделия - сирена от краве, овче, биволско, козе и смес мляко, бяло саламурено сирене, топени и пушени сирена, крем сирена, гурме продукти като биволска моцарела, пушено биволско сирене, прясно козе сирене и др. Разнообразните артикули включват продукти, получени по високо ценената традиционна технология на зреене, с която се постигат продукти с превъзходни качества.

Многообразието на млечните изделия често е резултат от прилагането на различни суровини и ингредиенти – маи за сирене и кашквал, закваски за кисело мляко и млечни изделия, консерванти, стабилизатори, стартерни култури, блок миксове за сирене и кашкавал, аромати и овкусители за широка гама функционални и специални храни и др.
Интереса на специалистите по млекопреработка ще привлекат различни опаковъчни решения. В полето на иновациите са пластмасови съдове за съхранение, вкл. такива за многократна употреба, различни опаковки и опаковъчни материали, фолиа за термоване на опаковки, слийв етикети за бутилки и кофички, етикети за електронни везни, самозалепващи етикети и много други.

Вкусът и качеството на млечни продукти освен от суровината в голяма степен се диктуват и от съвременната база и модернизирането на цеховете за производство. Специалистите по млекопреработка могат да узнаят за иновациите при пълначните технологии, което е определящо за оптимизацията на крайния продукт, нововъведения в областта на помпите и помпените системи с акцент върху икономията на енергия (центробежни, дозиращи, санитарни помпи и системи за дезинфекция и др.), млекоохладителни вани и цистерни за охлаждане на млякото, хладилни камери, ледогенератори и др. Интереса на специалистите заслужават например новото оборудване за опаковъчни технологии, вкл. първата асептична машина, както и специализираните серии хоризонтални опаковъчни машини за торбички тип саше, с капацитет до 400 торбички в минута.

Своите най-нови постиженията представят водещи компании, създатели на икономични и ефективни машини, спечелили доверието на майсторите в млекопроизводството и млекопреработването.

Има избор на предложения за оборудване по европейските стандарти за различни дейности, като машини и инсталации за преработка на мляко, машини за рязане на сирене и филиране, ексфолиращи и хоризонтални опаковъчни машини, машини за контрол и идентификация (контролни теглилки с металдетектор, етикетираща машина, машини за претегляне – етикетиране и др.). Моделите са за различни нива за безопасност, функционалност, профилактика и поддръжка. Възможни са и поръчки за изработка на машини по предпочитания.

Млекопреработвателите ще бъдат улеснени в усъвършенстването на своята дейност от компании за инженерингова дейност, които предлагат цялостни проекти, технологични решения, в т.ч. мембранни технологии, системи за автоматизация и за визуализация на процесите.

Технолозите в млекопреработвателните предприятия мислят и следят за стриктния контрол по цялата верига на производството, съхранението и предлагането на млечните продукти. В тяхна помощ са предлаганите аналитична апаратура, измервателни уреди и консумативи за лабораторен анализ и контрол на качеството, тестове за откриване на антибиотици и микотоксини в млякото, филтри за очистване на млякото от соматични клетки, уреди и консумативи за хигиенен и микробиологичен контрол, млечни анализатори и др.

Сред експонатите са подове, стелажни системи и конструкции за складове и магазини, които осигуряват високи стандарти за хигиенни и производствени практики. Подовите системи от епоксидна, полиуретанова и метил метакрилатна смола са едни от последните нововъведения, изпитани на практика и доказали своите изключителни качества. Изборът включва индустриални подове, вкл. саморазливни епоксидни подови системи, електропроводими и антистатични подове, антибактериални полиуретанови системи, декоративни търговски подове и др.

Изложбата е отворена за посетители от 6 до 8 ноември от 10:00 до 18:30 часа, а на 9 ноември – от 10:00 до 16:00 часа.

За Контакти:Пресцентър

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4413