Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

07 Ноември 13, 15:54 / Автор: Интер Експо Център - София
Юбилейна международна изложба МЕСОМАНИЯ “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ”
Международната специализирана изложба МЕСОМАНИЯ тази година чества своя 20-годишен юбилей под мотото “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ”.
За отбелязването на Юбилея са подготвени редица специални инициативи. В изложбени зали 1 и 2 освен фирмените щандове са обособени Зони за продажби, атракции за посетителите, презентации, дискусии, дегустации, даващи възможност за допълнителни изяви на бизнес участниците и атрактивно представяне на бранша. Специално внимание е отделено и на децата. Тази година изложението съвпада и с празника на месарите – Св. Арх. Михаил, който ще бъде тържествено отбелязан.

Асоциацията на месопреработвателите в България издаде АЛМАНАХ 20 години МЕСОМАНИЯ, който показва историята на изложението за изминалите години, отличените с награди фирми от конкурсите в дните на форума и друга ценна за МЕСОМАНИЯ информация.

В МЕСОМАНИЯ 2013 участват както български, така и чуждестранни компании: производители, вносители и търговци на месо и месни продукти, машини и оборудване, контролно-измервателна апаратура и инструменти, иновационни технологии, адитиви, опаковки и опаковъчни машини, специализирани транспортни средства, индустриални подови покрития, консумативи и всичко необходимо за месната индустрия и търговия.

На тазгодишното юбилейно изложение “20 ГОДИНИ СЪС СОБСТВЕНО ЛИЦЕ” са представени голяма част от месните продукти, които се произвеждат в България. Посетителите на изложението ще имат възможност да опитат деликатеси, които през годините са се наложили като традиционни, както и продукти, типични за определени области на страната и да усетят техните специфични вкусови качества, дължащи се на подправки като див копър, праз лук и др.

Със специален щанд е представено Сдружението „Традиционни сурово-сушени месни продукти“. На него ще се презентират продуктите на 21 фирми, които очакват да получат европейския знак за храни с традиционно-специфичен характер и те са:

- Говежда и кайзер пастърма, със специфични вкусови характеристики, дължащи се на качествените месни суровини, от които са произведени, а за кайзер пастърмата и от подбраните натурални подправки;
- Роле Трапезица, с характерната сочност и мекота и изключителния вкус и мирис на подправките;
- Филе Елена, приготвено от крехко свинско филе със своята специфична повърхност, покрита с чубрица;
- Кайзерован врат Тракия с приятен умерено солен вкус, с изразен аромат на вложените подправки /червен пипер, чимен, чесън/ и бяло вино.
- и не на последно място Панагюрска луканка, чието производство датира още от 18 век.

Освен продукти, произведени по традиционни технологии, на изложението МЕСОМАНИЯ 2013 са представени и много и разнообразни фирмени иновативни месни продукти – млени меса и полуфабрикати, малотрайни и трайни колбаси, сурово-сушени, сурово-пушени и трайни варено-пушени салами, богата гама месни деликатеси, разфасовки, месни заготовки, птиче месо и пилешки продукти и др.

Сред експонатите са и скоро появили се на пазара БИО продукти, произведени от изцяло естествени съставки, отличаващи се с натурален вкус и аромат, и продукти с намалено съдържание на сол и по-малко мазнини.

Витрините изкушават както с традиционни и добре приети на пазара деликатеси, така и с нови продукти. Представени са месопреработватели, които със своите продукти печелят отличия и награди на най-големите европейски изложения. Това доказва, че българските месни продукти със своите невероятни вкусови качества са признати и от европейските експерти и потребители.

В съвременния свят производството на месни продукти не е възможно без фирмите, предлагащи нови машини, технологично оборудване, апарати, инструменти и друга техника за производство, преработване, съхранение и предлагане.
На изложението е показано най-новото в специализираното оборудване като нарязваща техника, пълначни автомати, пароварилни камери, смесители, кутери, клипсмашини, сушилни камери, машини за опаковане в модифицирана среда, както и оборудване за транжорни и кланици.

За първи път ще бъде представена нова вакуумопаковъчна линия с оригинални решения в основните функционални групи на този тип машини: формоване на опаковката, вакуумна камера и залепване, транспорт на фолиото, управление.

Представени са различни модели хладилна и климатична техника и оборудване за търговско обзавеждане. Освен с удобствата си за клиента, нова серия вертикални хладилни витрини ще заинтригува и с големите икономии на енергия, които се постигат с нея. За превоза на хранителни продукти е идеален представеният автомобил трансформиран хладилен вариант на сериен модел Crafter 35 Kasten, дълга база.

Редица удобства имат експонираните професионални почистващи системи, аксесоари и препарати, както и системи за миене и хигиенно оборудване. Предлагат се модерни антибактериални подове (антибактериалната добавка убива 99.9 % от бактериите), издържливи на трафик и химически атаки от корозивни агенти подове. Освен че са противохлъзгави и абсолютно безвредни за хората, те лесно се почистват и поддържат.
Освен машини и устройства за маркиране, етикетиране и опаковане са представени различни фолиа както за индивидуална опаковка, така и за транспортна и складова опаковка. Предлаганите полимерни фолиа гарантират добро съхранение и осигуряват и чудесно представяне на стоките в търговската мрежа.

Предприемачите ще бъдат улеснени в избора на обвивки и други консумативи за месопреработка – целулозни, колагенови, полиамидни и текстилни обвивки, опаковки от OPS, чинийки от EPS и за термозалепване от PP, опаковки и фолио от PP и PET, вакуумни торби, мрежи и термосвиваеми пликове за широка гама изделия.

Редица търговски фирми представят продукти на водещи компании в производството на подправки и добавки, натурални фибри, сосове и маринати, аромати и овкусители, оцветители за месни продукти както за индустриално производство, така и за малки фирми с локално производство. Сред предлаганите продукти са широка гама подправъчни смеси и препарати за месопреработващата промишленост, полуготови храни, както и ноу-хау за продуктов развой по поръчка на фирмите. Иновативните решения в производството са свързани и с богат избор на животински протеини, стартерни култури, ензими, соеви продукти и други суровини.

За предприятията от редица хранителни браншове, вкл. за Деликатеси, Риба, Месо, специалисти в областта на информационните технологии предлагат Food-ноу-хау и ERP – решения, гарантиращи продуктовото качество и сигурността на храните, интегрирани логистични концепции и обратна проследимост. Има съвременни решения за защита на търговската марка, нейното визуално декодиране и по-доброто представяне на крайния продукт на пазара, така важно за оптимизиране на връзката продукт-клиент.


Изложбата е отворена за посетители от 6 до 8 ноември от 10:00 до 18:30 часа, а на 9 ноември – от 10:00 до 16:00 часа.

За Контакти:Пресцентър

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1029