Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

07 Ноември 13, 16:04 / Автор: Интер Експо Център - София
20 ГОДИНИ БУЛПЕК ЗА ТРАДИЦИИТЕ И СИЛАТА НА ХЛЕБАРСТВОТО И СЛАДКАРСТВОТО
БУЛПЕК е единствената в страната ни специализирана изложба в областта на хлебопроизводството и сладкарството и тази година чества своя 20-годишен юбилей
Неизменното присъствие на хляба на българската трапеза, неговата свещена сила на незаменима храна, умението на майсторите да пазят автентичността на рецептите, да постигат вкуса на най-добрия традиционен хляб с модерни технологии – всичко това прави изложбата БУЛПЕК очаквана и полезна както за професионалистите от хранителната индустрия, така и за всеки посетител.

И тази година БУЛПЕК дава импулс за новаторство и предприемчивост на занаятчии, индустриалци, търговци на дребно, ресторантьори и широк кръг специалисти с експонирането на редица нововъведения в хлебопроизводството, сладкарството и шоколатиерството. Как да се повишат полезността и вкусовите качества на храната са основни въпроси, чиито отговори подсказват експонираните машини, оборудване, технологии, суровини, материали, готови продукти, рецепти и цялостни решения за хлебопроизводство, за производство на макаронени, захарни и шоколадови изделия, за сладоледопроизводство и др.

Редица фирми предлагат на производителите от бранша улеснения при проектирането, доставката, монтажа и сервиза на машини, професионално оборудване и комплексни линии за производство на хляб и хлебни изделия. Те имат капацитет да осъществяват качествени услуги по съхранението (силози), транспортирането, дозирането и автоматизацията на суровините в хранително-вкусовата промишленост. С тяхна помощ могат да бъдат произвеждани широка гама хляб, хлебни, тестени и макаронени изделия, захарни, шоколадови и сладкарски изделия, сладолед и др. Резултатите биха подобрили имиджа на различна категория заведения - ресторанти, кетъринг, пицарии, барове, заведения за бързо хранене и магазини.

Демонстрация и еталон за модерно производство са освен представените машини и оборудване за хлебопроизводство и сладкарство, също така и миялни машини, етикетиращи машини, смесители и охладители за вода, агрегати за натурална мая и др. За ефективното и безпрепятствено производство съдействат различен тип ремъци и транспортни ленти (готови изделия и изработка по поръчка от PVC, PU , Felt- Кече и Silikon) и др.

Технолози от водещи фирми представят едни от най-добрите си постижения в суровините - пшенични брашна, ръжено брашно, брашно от просо, произвеждано в собствени мелници, или брашно от лимец, смляно в каменна мелница и др.

Явен е стремежът на специалистите майстори да произвеждат не само разнообразни, но и качествени изделия от натурални суровини, съобразени изцяло с нормите на здравословното хранене - заводски и ръчен хляб, специални хлябове, кетъринг хлебчета в различни грамажи, закуски и други изделия. Те ще представят и оригинални, печени и гарнирани кейкчета и бисквити, приготвени изцяло от естествени и здравословни продукти, напомнящи за домашната кухня. С тях може да се разнообрази предлагането в търговските обекти или зоните за хранене. Има и изделия, които са проектирани и изработени ръчно с много артистичност и вдъхновение - това ги прави запомнящи се за гости и за любителите на сладкарското умение. Привържениците на здравословното хранене и този път ще бъдат приятно изненадани с нови решения за тяхното меню и вкусове, като например хляб от специални брашна без глутен, ароматен хляб, особено подходящ за сутрешна или следобедна закуска с чай или с чаша кафе, и много други хлебни изделия.

По време на БУЛПЕК фирмите от бранша традиционно представят както реномирани изделия, така и нов асортимент продукти или добавки за хлебарството и сладкарството (пълнежи, семена, съставки, аромати, глазури и др.). Как хлябът да стане хрупкав и с неустоим аромат – често се запитват хлебарите и ще получат точния отговор на БУЛПЕК. Понякога тънкостите се крият в набора от съставки или в разнообразието от семена в закваска. Важно е, че освен приятен аромат и свежест, те гарантират качество и здравословен избор на храната.

БУЛПЕК ще отвори “книгата с новостите” и за сладкарите. Много от предлаганите експонати ще обогатят витрините им с разнообразни пълнежи за дълготрайни хлебни и сладкарски изделия, с готови за печене бази, комбинирани с вкусни пълнежи, шоколади, аромати и глазури. Все по-атрактивни стават сладкарските изделия с плодови пълнежи (за някои плодовете са до 90%). Те са термоустойчиви и могат да се пекат или замразяват. Тези качества ги правят много ценни и търсени от любителите на сладките изкушения.

Eнзими, мултиензимни комплекси, консумативи, опаковъчни фолиа, етикетни и свързващи лепила и др. също помагат за производството и предлагането на вкусни и питателни изделия в областта на хлебопроизводството и сладкарството.
По време на БУЛПЕК 2013 Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България ще проведе кръгла маса на тема “Българският хляб – храна, бизнес и политика” (6 ноември, 15.30 часа, Зала МУСАЛА).

Фирмите участници са готови за срещи, представяне на нови продукти, дегустации и обмен на опит по време на юбилейната БУЛПЕК 2013.

Изложбата е отворена за посетители от 6 до 8 ноември от 10:00 до 18:30 часа, а на 9 ноември – от 10:00 до 16:00 часа.

За Контакти: Пресцентър

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1057