Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Търговия

Вземи в gLOG
07 Ноември 13, 16:06 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
BILLA с нов магазин в центъра на Бургас
Магазинът следва новата концепция на веригата за свежест и успешни иновативни практики
BILLA България откри петия си магазин в Бургас, с което броят магазини на веригата нарасна на 86. Магазинът се намира в идеалния център на града, на главната търговска улица - „Александровска“ 58, в Търговски център „Пиргос“ и е първият с подобен формат в региона, а локацията е специално подбрана, за да осигури на жителите на Бургас допълнително удобство.

Новооткритият BILLA магазин е с площ 430 кв. м. и следва най-новите стандарти на веригата за свежест, удобство и качество. Асортиментът включва над 8000 специално подбрани качествени стоки и предлага всичко необходимо за ежедневното пазаруване. Освен стандартния асортимент в магазина ще се предлагат и успешните практики, взаимствани от първия и най-иновативен магазин на веригата в София като приготвенa на място грил скара, прясно изцедени фрешове, свежи салати и изпечен на място хляб.

„Изключително съм щастлив, че днес откриваме петия BILLA магазин за Бургас. Въпреки че жителите на града вече ни познават, смея да твърдя, че този магазин е наистина специален - не само защото се намира в идеалния център, но и защото следва най-високи международни стандарти. Все пак наша основна цел е да предлагаме на клиентите си максимално свежа храна и удобство. За BILLA въвеждането на иновации е вече практика. Това е и причината не само активно да развиваме своята мрежа от магазини, но и да инвестираме в реконструкция на съществуващите такива. Да не забравяме и факта, че днес откриваме и 35 нови работни места. С това работните места, които осигуряваме в град Бургас, стават над 160“, каза Николай Петров, изпълнителен директор на BILLA България.

В новооткрития магазин клиентите ще могат да се възползват от всички атрактивни промоции, които веригата представя всяка седмица на своите клиенти, а именно над 250 продукта Clever с гаранция за най-ниска цена, Акция, BILLA Card Акция, Гранде Оферта - отстъпка от продуктова група с BILLA Кард, отстъпка на продукти срещу събрани точки, както и продукти от новата линия на собствената марка BILLA, произведени от селектирани български и международни производители.

REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 000, наети в около 3600 магазина. През 2012 г. общият оборот на компанията нарасна на 12,75 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 327 600 служители в около 15 500 магазина в 13 европейски страни, осигурявайки оборот от около 49,7 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Долна Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY PACK’N’GO. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в Италия и в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. Към момента тя е сред Топ 50 в класацията за най-големи компании по оборот в България. BILLA България е сред най-големите чуждестранни фирми у нас, осигуряваща над 3300 работни места в страната към юни 2013 г.

Веригата е представена в 35 града в страната с 86 магазина, 25 от които само в столицата. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети, като само за тази година са открити шест нови магазина – в София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Шумен и Бургас.

През 2012 г. компанията отчете над 4% ръст в своите продажби и над 7% ръст в своите клиенти спрямо 2011 г. BILLA България има и 5% дял от пазара на хранителните стоки по данни на ГФК от 2012 г.

Веригата въведе успешно и ритейл иновации в реновирания си магазин на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на регионалното родно производство, кооперирайки се с местни производители по разработката на програми на регионален принцип.

BILLA България се позиционира в сегмента най-добро съотношение цена/качество. Клиентите могат да намерят постоянно най-големия брой и разнообразие от трайно наложени ценови инструменти и промоционални активности – Clever гаранция най-ниска цена, под която се предлагат над 250 артикула на постоянно най-ниски цени; Седмична Акция с над 130 артикула на промоционални цени; BILLA Кард Акция с над 600 артикула всеки месец на промоционални цени в допълнение за всички лоялни клиенти; Гранде Оферта от 25% намаление на група продукти всеки петък и събота с BILLA Кард. Всичко това в комбинация с внимателно подбрания асортимент превръща BILLA България в атрактивния магазин, в който всеки клиент намира каквото търси, доказателство за което е повишеният интерес на клиентите през 2012 г.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc.
на 02/818 70 10, press@m3bg.com.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1709