Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Здравеопазване

08 Ноември 13, 11:11 / Автор: Garantpest
За борбата с хлебарки е важно познаването им
Нормално е много хора да са отблъснати, отвратени, изнервени от присъствието на хлебарки. Те са важен проблем за общественото здраве и са причинители на салмонела и Ешерихия коли.
В големи количества, хлебарките секретират вещество, което може да доведе до петна върху повърхности, които причиняват неприятни миризми. Слюнката, фекалиите и частици от обвивката им, са източник на алергени и могат да причинят и раздразнят алергии, особено при децата.

От съществено значение при ефективна борба с хлебарки е правилното им разпознаване. Хлебарката има плоска и овална форма на тялото и дълги антени. Погледната отгоре тя има шест силни крака покрити с шипове. При някои видове хлебарки, възрастните индивиди имат напълно развити крила, но за щастие малцина ги използват. Други видове имат неразвити или напълно липсващи крила.

Най-разпространените видове хлебарки са немска, кафяво-ивичеста, ориенталска, американска, пенсилванска-дървесна и австралийска. През деня всички видове хлебарки се крият и стават активни с настъпването на нощта. Прекарват по-голямата част от времето си в тесни пукнатини и пространства, където повърхностите се докосват до тях от двете им страни. Склонни са да се събират в ъглите и по принцип пътуват по ъгли.

При борбата с хлебарките е важно познаването на навиците им. Немските хлебарки предпочитат тъмни, топли и влажни зони в близост до храна и вода. Американските и ориенталски хлебарки предпочитат хладината на мазетата, а кафяво-ивичестите сухотата на килери и дрешници. Общото между всички е, че те са всеяден вид - ще оцелеят на почти всяка храна, дори кожа, подвързии, сапун, електроника.

При пренасяне в ново жилище е важно да знаете, че хлебарките могат да бъдат по-невнимание внесени в новия дом с багажа. Техните яйца са малки и почти незабележими. В зависимост от вида хлебарки едно яйце дава живот на 15-50 нимфи.

Въпреки многото препарати и средства за борба с хлебарки предлагани по магазините и аптеките, най-сигурният начин за ефективното им премахване е да се свържете с фирма за борба с вредителите.

За Контакти:Garantpest

Източник: http://garantpest.com/blog/борба-срещу-хлебарките

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.1193