Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

11 Ноември 13, 18:10 / Автор: Crossroads Bulgaria
Иновативна фирма си поставя за цел да осигури работа на възможно най-много български баби
Snug Essentials създава плетени калъфчета за телефони, таблети и лаптопи, които след това продава по интернет на ценители в чужбина
На фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас, ентусиастите от Snug Essentials са си поставили за цел, да откриват работни места не за програмисти или икономисти, а за колкото може повече български баби. Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това продава по различни международни канали в интернет.

„Ние рядко оценяваме плетивата на, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени „модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали“ - разказва Петя Митева, основателка на Snug Essentials.

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, достъпен на адрес http://www.etsy.com/shop/SnugEssentials, чрез профилите си в eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

Към момента за фирмата работят шест баби от гр. Пловдив и неговата околност, както и една в София, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. „Ние сме реалисти и съзнаваме, че това не е голяма бройка, в сравнение с броя на пенсионерките в България. За нас обаче е важно, че вече доказахме ефективността на този модел и се надяваме в бъдеще дейността ни да се разраства, а защо не и други предприемачи да започнат свои проекти в тази сфера“ - добавя Петя Митева. Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията остава в Snug Essentials. Не по-малко важни за тях обаче са и високата оценка на труда им, както и фактът, че произведените от тях продукти се използват и се харесват на хората.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0794