Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / PR

11 Ноември 13, 18:34 / Автор: CIVITAS
За големия бизнес главният изпълнителен директор е от ключово значение
Ketchum и Европейската асоциация за образование по пъблик рилейшънс и проучвания (EUPRERA) представят резултатите от изследването сред директорите комуникации в Европа ECCOS 2013
Изследване сред водещи директори по комуникации в Европа разкрива колко значителна става ролята на главните изпълнителни директори (CEO) в бизнеса. Тъй като все по-често новините, успехите и неуспехите в корпоративния свят, се приписват на конкретни хора, имиджът на бизнес лидерите става жизненоважен за корпоративната репутация.

Девет от десет експерти по корпоративни комуникации в Европа казват, че уменията на изпълнителните директори да се справят с медиите и с други ключови публики се преплитат с цялостния успех и репутацията на техните компании.
По повод резултатите от изследването, професор Ансгар Зерфас от Лайпцигския Университет, лидер на международния изследователски екип, заяви: “Сега репутацията на бизнес лидерите в големите организации е много важна. Главните изпълнителни директори могат да създават и унищожават корпоративни марки. Отминаха дните, в които те оставаха без усилие извън общественото полезрение. Днес разкриването на кариерни ходове и публичния провал могат да се отразят сериозно и бързо на една марка. В много случаи имиджът на главния изпълнителен директор се слива с имиджа на компанията.”

“Главният изпълнителен директор на една компания изразява и символизира нейната философия и ценности. По същество, той „отнема” абсрактността на компанията, намалява сложността при разбирането й и я „оживява”. Живеем в епоха на отговорност, прозрачност и отчетност на бизнеса, а и хората имат потребност да се идентифицират с реални личности, не просто с марки. Бизнес лидерите, които лесно могат да бъдат категоризирани като герои или злодеи, са на преден план в тази промяна на отношенията и в развиването на диалога,” - заяви Радина Ралчева, която управлява офиса на CIVITAS, ексклузивно представителство на Ketchum в България.
Дните на далечната, почти незабележима корпоративна власт отминаха, обяснява Дейвид Галагър, Главен изпълнителен директор на Ketchum за Европа. “Обществото се интересува повече от индивида, от конкретните личности, които управляват компанията. Този процес изисква те да се превърнат в марки сами по себе си. Потребителите често се идентифицират повече с хората, които оглавяват компаниите, отколкото със самите компании. Лидерът трябва да се запомня лесно и да е надежден. Този процес изисква внимателно планиране, а пренебрегването му означава огромен риск.”

За Ketchum
Ketchum е водеща глобална компания в публичните комуникации, която работи в повече от 70 държави на шест континента. С 11 награди Cannes Lions и безпрецедентните три последователни годишни награди на PRWeek Campaign, Ketchum работи със своите клиентите за осигуряване на стратегическо планиране, творчески и измерими резултати, които променят средата, създават марки и градят репутации. За повече информация за Ketchum, част от Diversified Agency Services, подразделение на Omnicom Group Inc., посетете www.ketchum.com

За изследването
Това е едно от водещите изследвания сред директорите по комуникации в Европа (ECCOS), публикувано от Ketchum, лидер във стратегическото комуникационна консултиране в глобален план. Проучването анализира гледните точки на 579 директори комуникации в корпорации в 39 европейски държави и използва 43 качествени интервюта с директори комуникации на международни компании със седалища в Европа. Изследването е проведено от изследователски екип, съставен от водещи учени от пет европейски университета и е координирано от Европейската асоциация за образование по пъблик рилейшънс и проучвания (EUPRERA), с подкрепата на Ketchum.

За Европейската асоциация за образование по пъблик рилейшънс и проучвания (EUPRERA)
Европейската асоциация за образование по пъблик рилейшънс и проучвания (EUPRERA) е автономна организация с членове от повече от 30 държави, чиято цел е да стимулира и промотира познанието и практиката в управлението на комуникациита в Европа. Изследователите, работещи в сферата на стратегическите комуникации, връзки с обществеността и корпоративните комуникации си партнират в рамките на асоциацията и организират международни проекти, учебни програми и ежегодни конференции. За повече информация посетете: www.euprera.org

Партньорство с цел напредване в професията
(EUPRERA) и Ketchum работят заедно в научноизследователската сфера и сферата лидерството като подкрепят годишния Европейския комуникационен мониторинг и допълнителни проекти като това проучване. www.communicationmonitor.eu

За Контакти:

Йоана Борисова
Акаунт координатор, CIVITAS, an exclusive Ketchum affiliate
+359 2 4898041, +359 896696665
e-mail: y.borisova@civitasglobal.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1334