Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

11 Ноември 13, 18:35 / Автор: Сирма Медия
Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето във Варна и Шумен
На двете събития присъстваха директори и преподаватели от около 60 учебни заведения от Североизточна България
На осми ноември екип на Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето във Варна и Шумен. На двете събития присъстваха директори и преподаватели от около 60 учебни заведения от Североизточна България. Програмата в морската столица бе открита от Васил Василев, представител на Acer България. След кратката, но информативна презентация с фокус приносът на Acer към образованието в световен мащаб, концепцията на Сирма Медия бе представена в детайли от нейните представители Благовест Папагалски и Красимир Кунчев.

Теоретичната част бе последвана от практическа демонстрация на различните компоненти на Класната Стая на Бъдещето, в това число хибридните устройства от тип лаптоп / таблет на Acer, както и различни видове интерактивна техника. Голям интерес предизвикаха експериментите с преносими лаборатории Fourier, както и демонстрацията на софтуер за управление на класна стая.

Практическите занятия доказаха ефективността на апаратурата дори в импровизирани условия, което бе оценено по достойнство от присъстващите. Подобна бе програмата и в Шумен, а разговорите по време на презентациите, както и в неформална обстановка по време на почивките, доказват необходимостта от осъвременяване на българското образование и готовността на директори и преподаватели да вземат активно участие в този процес.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ - обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани хранилища за образователни ресурси и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на портативните лаборатории за работа по науки на FOURIER SYSTEMS. Компанията е лидер на пазара на интерактивни дъски в България с портативните решения eBeam на американската компания LUIDIA. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната „Класна стая на бъдещето ™”, която в момента работи в над 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая са лаптоп-таблетите (сред предлаганите решения са Intel Classmate PC, Acer Iconia Tab W5P и други), които тепърва навлизат в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: c
rossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1261