Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

12 Ноември 13, 15:56 / Автор: Братя Градеви
Парапети от различни материали и на различни цени
Произвеждат се парапети от най-различни материали на различни цени. Парапетите се правят от метал, стъкло, дърво, както и комбинирани. Металните парапети са на по-достъпни цени заради цената на основния материал. Това не важи за парапети от ковано желязо, които се правят почти ръчно и стойността им е доста по-висока.
Парапети има във всяка сграда, независимо обществена или частна, затова производството им е голямо и разнообразно. Съвременните технологии позволяват металните парапети да се правят със стил и изящество, така, че в допълнение с цената им те стават най-търсените.

Стъклените парапети имат своя чар. Те не се правят изцяло от стъкло, закрепващите елементи са от алуминий или друг метал. Връзката между закрепващите елементи и стъклените трябва да е много добра, да гарантира стабилност. Вариантите за закрепване на стъклени парапети са няколко. Металният закрепващ елемент се закрепва външно върху плочата (пода). В него влизат стъклените парапети. Друг вариант е металният елемент да влиза в плочата, да е скрит в пода. Трети вариант е закрепващият елемент да е за външен страничен монтаж, пред плоча.

Стъклените парапети не се правят от обикновено стъкло, те се правят от трипластово стъкло. То се състои от няколко пласта стъкло, слепено с определен вид смола, която не позволява на стъклото при евентуално счупване да се пръсне на парчета, а да остане цяло. Този вид стъкла са доста устойчиви на натиск и удар. В зависимост от изискванията на клиента парапетите се произвеждат с различен брой пластове на стъклото. Те могат да бъдат усилени с декоративни метални елементи. От желанието на клиента зависи, дали да се оцвети смолата или стъклото на тези парапети. Или може върху тях просто да се сложи витраж.

Стъклените парапети могат да се комбинират с алуминиеви или иноксови ръкохватки и колони. Също така много стилен вид придобива комбинацията с иноксово-дървени ръкохватки. Въпреки цялото разнообразие от материали и дизайнерски решения производителите на парапети трябва да се съобразяват със стандарта и изискванията за безопасност. Парапетите за тераси на етажи над 20 метра не бива да са по-ниски от 1,20 метра, а за по-долните етажи парапетите трябва да са не по-малко от 1,05 метра. Особен уют създават парапетите, изработени от дърво.

Изработват се парапети от всякакъв вид дърво – бук, дъб, череша, ясен, всякакви екзотични дървета. Цената им зависи от размера, вида на дървото и исканите орнаменти, резбовани по дървото. Изработват се парапети за външни тераси, вътрешни балкони, декоративни парапети, вътрешни за битови заведения. Дървените парапети не само предпазват от падане, те придават уникален вид и стил на сградата отвътре и отвън.

За Контакти: Братя Градеви

Източник: http://www.gradevi.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1394