Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

13 Ноември 13, 12:55 / Автор: AMI Communications
Orange и Visa Европа обединяват усилия за стартиране на услугата Orange Cash
Париж, 13 ноември 2013 г. – Visa Европа и Orange обявиха стратегическото си партньорство с цел увеличаване популярността и насърчаване ежедневната употреба на безконтактни плащания с мобилен телефон във Франция.

Първата стъпка за целта е въвеждането на услугата Orange Cash. Като първи предплатен продукт от този род във Франция, Orange Cash позволява на абонатите на телеком оператора, които притежават смартфон, снабден с NFC технология, да извършват безконтактни мобилни плащания лесно и сигурно. Orange Cash е решение, създадено и ръководено от компанията Wirecard Card Solutions – член на Visa Европа.

Партньорството ще позволи на френските потребители да заплащат за стоки и услуги посредством мобилните си телефони. Броят на безконтактните терминали във Франция е нарастнал с 50% в рамките на шестте месеца до септември 2013.

Абонатите на телеком оператора ще могат да свалят приложението Orange Cash, да заредят със средства своята Orange Cash сметка от дебитна, кредитна или предплатена карта, и веднага да започнат да плащат безконтактно. За всички покупки над €20, следва да бъде въведен PIN за авторизация на трансакцията.

Тиери Миле, вицепрезидент – Мобилни разплащания и NFC, Orange, заяви: “Плащането със смартфон е нова функция, която ще пожъне успех поради практичното си приложение в ежедневието. С пускането на Orange Cash, ние се стремим да ускорим навлизането на мобилните разплащания в широк мащаб, и най-вече сред нашите потребители, посредством удобно решение с множество преимущества. Партньорството с Visa Европа увеличава увереността на клиентите ни и гарантира приемането на Orange Cash в голям брой пунктове за продажба във Франция и чужбина.“

Сандра Алзета, изпълнителен директор – Мобилни разплащания, Visa Европа, допълни: “Партньорството ни с Orange е значителна стъпка в посока масовото прилагане на мобилни разплащания. Това споразумение се основава, както на уникалната експертиза на Orange в NFC и Visa технологиите, така и на изграденото вече доверие в тези компании. Съвместното сътрудничество е в съответствие с нашата иновативна стратегия и ни позволява да предлагаме услуга, която прави ежедневието на потребителите по-удобно и лесно.“

Услугата Orange Cash ще бъде налична за абонатите на Orange в Страсбург и Кан в началото на 2014 г., преди въвеждането й в цялата страна през второто тримесечие на годината. Очаква се стартирането на услугата да ускори възприемането на мобилните разплащания, допълвайки предлаганите от банките-партьори услуги.





За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативни технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които да позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните членове са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната й цел е да обслужва своите членове. Реализираният финансов излишък се реинвестира в дейността на компанията и се използва за натрупване на капиталови резерви. През последните шест години Visa Европа е вложила над един милиард евро в нови технологии и инфраструктура.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират глобалните разплащания с карти Visa. Като силно ангажирана европейска платежна система Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания.

За допълнителна информация, моля посетете www.visaeurope.com


За Orange

Orange е един от водещите световни телекомуникационни оператори с продажби от 43.5 милиарда евро през 2012 г. и с 168000 служители в цял свят към 30 юни 2013 г., включително 103000 служители във Франция.

Представена в 32 страни, групата има обща клиентска база от над 231 милиона клиенти към 30 юни 2013 г., включително 174 милиона потребители на мобилни услуги и 15 милиона клиенти на фиксирани услуги по целия свят. Orange е водещ доставчик на глобални IT и телекомуникационни услуги за международни компании под марката Orange Business Services.

Orange е регистрирана в NYSE Euronext Paris (символ ORA) и на нюйоркската стокова борса (символ ORAN).

За повече информация в интернет и чрез вашия телефон: www.orange.com, www.orange-business.com, www.orange-innovation.tv или ни последвайте в Twitter: @presseorange.

Orange и имената на всички други Orange продукти или услуги, включени в този материал са търговска марка на Orange и Orange Brand Services Limited.

За Контакти:


toni.stoykova@amic.bg
+359 892 256 188

Източник: www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7567