Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

14 Ноември 13, 17:34 / Автор: Crossroads Bulgaria
Български екип създава мобилно приложение за търсене на изгубени животни
Crowdfind започна кампания за набиране на средства в сайта за споделено финансиране IndieGoGo
Български екип започна разработката на първото по рода си мобилно приложение за търсене на изгубени животни. То се нарича Crowdfind и ще бъде достъпно за потребители от целия свят, във версии за мобилните операционни системи Android и iOS. Целта на приложението е да помага на стопаните да открият изгубените си кучета, котки и други животни възможно най-бързо. Неговите създатели разчитат на интернет потребители от цял свят, за да съберат средства за развитието на проекта си през сайта за споделено финансиране на идеи IndieGoGo. Кампанията на проекта Crowdfind е достъпна на адрес: http://www.indiegogo.com/projects/crowdfind-mobile-app-for-finding-lost-animals/x/4406494

Когато приложението бъде готово, всеки собственик на домашно животно ще може да създаде напълно безплатно свой профил в него като въведе информация за своя любимец (име, порода, описание), снимки и мултимедия. Ако домашното животно бъде изгубено, стопанинът трябва просто да създаде „Сигнал“ (Alert) в Crowdfind. Сигналът за помощ в реално време ще се появи на телефоните на всички членове на мрежата, които са наблизо. Всеки желаещ да помогне ще може да приеме сигнала, като във всеки момент ще вижда местоположението на останалите. Така търсачите на изгубения любимец ще се организират за минути като разпределят усилията си в претърсване на целия район. При това – без дори да се познават. Ако някой от тях открие изгубеното животно, той може да го идентифицира чрез снимката и описанието от сигнала, след което да се обади на собственика му.

„Когато човек изгуби любимото си животно започва да разлепя съобщения в квартала, публикува съобщения в социалните мрежи или се обръща за помощ към организации за защита на животните. Понякога това помага, но друг път – не. В екипа на Crowdfind сме убедени, че първите минути на реакция са решаващи. Вярваме, че приложението може да помогне на много хора да върнат при себе си жив и здрав изгубения си любимец“, споделя Александър Александров, основател на Crowdfind.

Повече информация за проекта, както и видеоклип са достъпни на адрес:
http://www.indiegogo.com/projects/crowdfind-mobile-app-for-finding-lost-animals/x/4406494

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4724