Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
15 Ноември 13, 12:43 / Автор: Anett & Co.
Десет горнооряховци представят своите творби на изложба във Варна
На 16 ноември в 17:00 часа във Варна ще бъде открита третата по ред Многогодишна изложба на горнооряховските художници с подкрепата на Tърговски център Фулмакс.
На 16 ноември в 17:00 часа във Варна ще бъде открита третата по ред Многогодишна изложба на горнооряховските художници с подкрепата на Tърговски център Фулмакс. Варненци ще имат възможността да се насладят на над 40 произведения на изкуството, включващи живопис, графика, пастел и акварел.

В изложбата тази година ще вземат участие десет автори на възраст от 22 до 72 години , което ще превърне арт събитието в една своеoбразна среща на поколенията.
Всички, включили се в изложбата художници, са влюбени от деца в изкуството. И до днес Колю Табаков , Пламен Гурбалов и Тодор Енев са отдадени на голямата си любов. Тримата горнооряховци са сред малцината щастливци, участници в изложбата, успели да превърнат любимото хоби в своя професия и поминък.

Тодор Енев минава през школата на Тревненската гимназия, след което завършва графика във ВТУ. В момента преподава рисуване на учениците от ОУ “Иван Вазов“.

Колю Табаков е самоук талант.Пътят му на художник започва във фабрика за захарни изделия, където рисува опаковки. При всяка отдала му се възможност пътува до София, за да се учи от популярните по това време майстори. Не след дълго и неговите творения спирали погледите на минувачите по софийските улици. Именно там му предлагат работа във Виена като купист на класически оригинали. Нарича рисуването на копия постижение, но признава ,че никак не му е било лесно да загърби любимия си стил.В последствие избира да се прибере в България , въпреки трудните условия тук, пред това да остане отшелник, работещ копия като машина.

Пламен Гурбалов вади първите си пари като художник, като портретист по Черноморието. Нарича години прекараните на открито - безценна школа.

За Мариета Кулова изкуството е аристократизъм на духа. Любовта към рисуването е наследила от своя баща –бележития художник Христо Кулов, чиито творби също участват в изложбата. Мариета е завършила графика във ВТУ и въпреки заетоста си като професионален администратор, не спира да рисува и да организира изложби.

Творчеството на Валентина Григорова се отличава с емоционалност и провокативност. С четката тя обича да разказва истории от обикновения живот и най-вече да показва силата на жената.

Симона Стоянова е завършила иконопис във ВТУ. Публиката харесва щипката модернизъм и сюреализъм , които умело добавя в творбите си.

Най-младата художничка сред дамите, Милена Борисова, завършва изобразително изкуство в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ едва преди няколко години, като зад гърба си вече има богата колеция от живописни картини.
Всички художници, взели участие в изложбата, ще присъстват на нейното официално откриване. За всички ценители, които не могат да присъстват на събитието в събота, изложбата ще може да бъде посетена до 7 януари 2014 г. в Търговски център Фулмакс на бул. Хр. Ботев № 18.

За Контакти:office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1153