Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
20 Ноември 13, 16:16 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Японско изкуство на над 600 години ще бъде представено в София
Изложба и уъркшоп на темари ще се проведат в края на ноември в Чайна Tea house в София
Декоративните ръчно изработени топки темари – фолклорно изкуство от преди 500-600 години, ще бъдат представени в София. Авторската изложба „Феерия от цветове и форми“ на Ралица Донева-Коева ще се открие на 21 ноември от 19 ч. в Чайна Tea house на ул. „Георги Бенковски“ 11 и ще продължи до 27 ноември. Събитието се организира със съдействието на Японски клуб „Кидзуна“ – Варна.

Кратка уводна лекция и уъркшоп ще се състоят на 23 ноември, събота, от 11 ч. под ръководството на Ралица Донева-Коева.

Топките темари се изработват на ръка от памучни или копринени парчета плат, оформени като топка и обвити с памучни конци, след което декорирани с бродерии от цветни нишки. Заредени с положителната енергия на майстора, който ги изработва, те са ценен подарък, символизиращ приятелство и уважение.

Ралица Донева-Коева е член на Японската темари асоциация и притежава сертификат за Koutouka – второ ниво за изработката на традиционните японски декоративни топки темари. През 2001 г. завършва Техническия университет във Варна, специалност „Промишлен дизайн”. От дете обича да се занимава с различни ръкоделия. Любовта й към Япония я насочва към откриването на традиционни и малко познати извън Страната на изгряващото слънце занаяти. Като „колекционер” на японски занаяти нейната най-голяма страст остава изкуството темари. Тя изработва тези декоративни топки от четири години.

За Дните на японската култура в България
Дните на японската култура се организират в Република България от Посолството на Япония от 1990 година. За двадесет и четвърта поредна година българската общественост има възможността да се докосне до древното и съвременното лице на богатата японска култура.
Дните на японската култура през 2013 година се осъществяват със съдействието на Клуба на приятелите на Япония в България „Нихон Томоно Кай“ и с любезната финансова подкрепа на: Allianz, Astellas, Canon, Honda, JTI, Kaliakra Wind Power, Mazda, Mitsubishi Corporation, Nissan, Toyota, Toshiba , YAZAKI и Yokogawa България.

За Контакти:
За повече информация и заявки за интервю, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc., тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118