Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
21 Ноември 13, 17:58 / Автор: GEFCO
GEFCO потвърждава, че е начело в технологиите – въвежда средства за оптимизация на логистични потоци: OPTEAM
Курбевоа, 21 ноември 2013 г. GEFCO, водещ оператор в автомобилната логистика и образец в логистиката за производители, приключи още една фаза на своя IT-проект - внедряването на платформата Opteam. Този основен компонент от програмата TOSCA има за цел да оптимизира сухопътните транспортните потоци и така да се повиши конкурентността. Технологичното решение е въведено в повече от 20 страни. Концепцията на платформата Opteam е да картографира и анализира извършените пътувания и да анализира възможностите за оптимизация на маршрута. Анализът на сухопътните транспортни потоци се извършва по географски зони, за съответния клиент или превозвач, по индивидуализирани или по регулярни маршрути. Визуализацията на екран на потоците позволява да се локализира дисбаланса между отделни райони. След като това се установи, GEFCO приоритизира дейностите, които да се предприемат, за да се регулира и оптимизира транспортния поток. Такава стъпка може да е залагането на двупосочни курсове, за да се намали връщането на празен камион.
урбевоа, 21 ноември 2013 г.
GEFCO, водещ оператор в автомобилната логистика и образец в логистиката за производители, приключи още една фаза на своя IT-проект за внедряването на платформата Opteam. Системата е разработена и внедрена със съдействието на CEREZA. Този основен компонент от програмата TOSCA има за цел да оптимизира сухопътните транспортните потоци и така да се повиши конкурентността. Технологичното решение е въведено в повече от 20 страни.
Opteam (Оптийм) е част от програмата TOSCA, която е съставена от 4 модула: Внедряването й ще приключи в края на 2014 г.: Система за управление на превозвачите (Carrier Management System); Opteam – за маркиране и оптимизиране на транспортните потоци; проекти за събиране на данни (CADIS – за групажни дейности), както и съвместна клиентска платформа за проследяване и управление на заявките.

Маркиране на транспортни потоци, за да се гарантира оптимизация:
Концепцията на платформата Opteam е да картографира и анализира извършените пътувания и да анализира възможностите за оптимизация на маршрута.
Анализът на сухопътните транспортни потоци се извършва по географски зони, за съответния клиент или превозвач, по индивидуализирани или по регулярни маршрути. Визуализацията на екран на потоците позволява да се локализира дисбаланса между отделни райони. След като това се установи, GEFCO приоритизира дейностите, които да се предприемат, за да се регулира и оптимизира транспортния поток. Такава стъпка може да е залагането на двупосочни курсове, за да се намали връщането на празен камион.
„Оптимизирането на маршрутите е основно финансово предизвикателство за GEFCO и нашите превозвачи. Благодарение на видимостта по мрежата, осигурена от Opteam, ние сме в състояние да отговорим на това предизвикателство", подчерта Арно ЛЕВИЛЕН мениджър Сухопътна оптимизация и технически ръководител на GEFCO. „Друго предимство на платформата е, че тя може да се използва в рамките на тръжните процедури, което ни позволява да предложим на нашите клиенти конкурентни и оптимизирани решение по отношение на крайните срокове, такси и транспортни планове.”

Екипната работа – основа на успешното изпълнение:
Платформата Opteam улеснява обмена на информация и разработването на решения в атмосфера на сътрудничество между географски отдалечени колеги. Налага се GEFCO да преосмисли своята организация и се създава специална функция „оптимизатор на транспортните потоци”, за да се изпълняват дейностите по оптимизация, които са следствия от отделните решение.
„От началото на внедряването му в началото на 2013 г. в цялата европейска мрежа на GEFCO, порталът Opteam даде възможност за извършване на повече от 90 проучвания, чиято цел е да се достигне до затворен кръг товарни курсове. Освен намаляването на броя на празните курсове за връщане, използването на новата система доведе до разширяване на транспортния план. Така ще се увеличи производителността на чартърните услуги, защото редовните курсове, надвишаващи оптимума, са били отразени в операционната система на управление. Освен това, инструментът позволява да се получи представа за транспортните потоци между отделните държави, както и да се подобрява сътрудничеството между филиалите. Управлението на платформата Opteam се подпомага от трима зонални мениджъра, ръководещи оптимизаторски екипи във Франция, Западна Европа, Централна и Източна Европа. Решението вече е доказало, че осигурява спестявания. Средното намаление на разходите за пътувания, включени в новосъздадените вериги, е над 7%”, отбеляза Артьом Maрдян, мениджър Проучвания за оптимизиране на сухопътния транспорт и развойна дейност за Централна и Източна Европа на Групата GEFCO.

Технология за стартиране на бизнес направление „сухопътна логистика”:
GEFCO прави сериозни инвестиции в нови информационни технологии, за да осигури непрекъснат сухопътен транспорт, да повиши производителността и добавената стойност за своите клиенти.
„Opteam е иновативен инструмент, предшественик на Geo-Business Intelligence: отчитайки географските критерии, той е в състояние да анализира и визуализира транспортни операции, както и да симулира решения за оптимизация”, заключи Бруно РИВОАЛАН, Корпоративен директор Сухопътен транспорт на Групата GEFCO.

За Контакти:

PR Point / Cohn & Wolfe
+359 (0)2 943 87 04
info@prpoint.bg

Източник: http://bg.gefco.net/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1197