Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Корпоративна социална отговорност

Вземи в gLOG
21 Ноември 13, 18:09 / Автор: csr.bg
Макс Европа с две инициативи в Европейска седмица за намаляване на отпадъците
Макс Европа се включи в Европейска седмица за намаляване на отпадъците с две инициативи, за да подпомогне повторното използване и рециклирането на мобилни телефони и офис техника. Събраните средства от двете кампании ще бъдат дарени за финансирането на социални каузи.
Макс Европа се включва в инициативата Европейска седмица за намаляване на отпадъците

На 16-ти ноември стартира Европейска седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО). Тя ще продължи до 24-ти ноември като целта й е да насърчи устойчиви дейности за предотвратяване образуването на отпадъци в цяла Европа, както и да популяризира различни практики за тяхното намаляване.

За Макс Европа това бе още един повод да се погрижи отговорно за отпадъците от електрическо и електронно оборудване (ОЕЕО), които компанията и нейните служители генерират. Затова в рамките на Европейската седмица за намаляване на отпадъците Макс Европа придприе 2 инициативи, за реализацията на които потърси и надеждни партньори, който да оползотворят отпадъка според най-високите европейски изисквания.

Първата е в партньорство с Reusum и е част от обществената програма Reusum Charity. По време на цялата седмица на територията на производството и администрацията на Макс Европа ще бъдат поставени кутии за събиране на мобилни телефони, които вече не се използват. Служителите могат да оставят в кутиите непотребните устройства, независимо дали са работещи или не. След събирането им устройствата ще бъдат предадени на партньорите на Reusum в Западна Европа, където при нужда, ще бъдат поправяни за повторно използване на развиващите се пазари като Южна Америка и Африка например. Така се осъществява т.нар. „кръгова икономика”, която има за своя мисия повторното използване на различни видове техника с цел спестяването на природни ресурси.

Втората инициатива, която Макс Европа предприе е свързана с предаването за рециклиране на старо офис оборудване - компютри, монитори, копирни машини, принтери, клавиатури и периферия, които са собственост на холдинга. Отговорност за правилното извозване и рециклиране на бракуваната техника ще поеме Ecologica.

В рамките и на двете инициативи ще бъдат генерирани средства, които ще бъдат дарени за финансирането на социални каузи. Средствата от обществената програма Reusum Charity ще бъдат насочени към три социални инициативи – Animal Rescue Sofia, pravatami.bg: разкодираните закони и трета Кауза, която предстои да бъде избрана от обществото. А средставата, събрани от предаването на офис оборудването, ще отидат за лечение на деца, болни от муковисцидоза.

“Макс Европа е най-големият производител на велосипеди в Югоизточна Европа и отговаряме на най-високите европейски норми и изиквания не само относно продуктите си, но и относно въздействието си върху околната среда. Ние си поставяме високи стандарти и се стремим да превърнем концепцията за намаляване на отпадъците, тяхното рециклиране или повторна употреба в реалност.” сподели Иван Илчев, мениджър маркетинг от Макс Европа.

Допълнителна информация за Макс Европа:

Макс Европа ЕООД е холдинг, създаден през 2010 година, но историята на компанията датира от 1996 година, когато първият и най-голям член на семейството, Макском е основана като търговска фирма. Компанията продава велосипеди под марката Sprint, Shockblaze, Ferrini и детски стоки под марката Chipolino и Baby max. Макс Европа държи на иновациите и доброто качество. Прилага все по-стриктни стандарти за качество на продукцията, за да предостави на клиентите си технологично по-съвършени велосипеди с отличителен дизайн за всяка марка.
Повече за марките на Макс Европа можете да научите тук: http://www.maxeurope.eu/bg/

Макс Европа разработва и изпълнява програми за управление на околната среда, с цел предотвратяване/ограничаване на замърсяването и непрекъснато подобряване на резултатността. Стреми се към повторно използване и рециклиране на генерираните отпадъци, както и тяхното правилно обезвреждане и оползотворяване.

За Контакти:dessislava@csr.bg

Източник:
http://csr.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1089