СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

25 Ноември 13, 16:52 / Автор: CKBB
ASUS и Intel стартират глобална кампания „Fonepad-ът ти звъни“
Тъй като все по-малко хора използват смартфоните и таблетите си за разговори, кампанията задава въпроса дали едно устройство може да е подходящо едновременно за лична и професионална употреба
ASUS и Intel® стартираха креативна кампания „Fonepad-ът ти звъни“, която ще провокира глобална дискусия за бързо развиващата се „фаблет“1 категория на смартфоните с големи екрани. Инициативата започна на 20 ноември 2013 г. и ще продължи до края на февруари 2014 г. Целта на кампанията е да наложи марката в сектора на фаблетите и да я позиционира като водеща на пазара.

„Fonepad-ът ти звъни“ включва два наскоро представени Android фаблета с възможност за 3G телефония – ASUS Fonepad Note 6 и ASUS Fonepad 7. Двата продукта са снабдени с процесори на Intel. Fonepad Note 6 използва Intel Atom™ Z2580, а Fonepad 7 – Intel Atom Z2560. Новите Fonepad модели са иновативни устройства в развиващата се категория на фаблетите и бяха анонсирани по време на изложението IFA 2013 в Берлин, което се проведе през септември. „Fonepad-ът ти звъни“ е продължение на дългосрочното сътрудничество между Intel и ASUS.

Водещ акцент в кампанията „Fonepad-ът ти звъни“ е онлайн видео клип. Той информира и вдъхновява потребителите да разберат как Fonepad фаблетите се вписват в техния начин на живот. Видеото представя Fonepad като перфектната комбинация между таблет и телефон, която позволява безпроблемно “превключване“ между личния и професионалния живот. Клипът на кампанията също:
  • Представя в реални ситуации хора на различна възраст и с различни професии
  • Симпатично преувеличава ежедневни ситуации, за да подчертае момента на трансформация, когато хората получават обаждане, докато използват устройството като таблет
  • Демонстрира ползите от извършването на няколко дейности едновременно, от различни хора – от сапьор по време на обезвреждане на бомба до китайски баби
  • Разполага със звезден актьорски състав от комици, които импровизират успешно
  • Фокусира върху работата с онлайн приложения, за да привлече вниманието на потребителите, без значение къде се намират те
Можете да видите видеото „Fonepad-ът ти звъни” и други онлайн материали на: http://eee.asus.com/event/fonepad и https://www.youtube.com/watch?v=N1nJ2qaxhhk

Очакван ръст на пазара на фаблети
Очаква се през този коледен сезон фаблетите да бъдат хит на пазара на мобилни устройства.

„Концепцията на ASUS по отношение на проектирането на нови продукти е свързана с идеята, че технологията трябва да бъде адаптирана към нашия постоянно променящ се начин на живот, а не обратното. Това е причината ASUS да бъде сред първите компании, които пуснаха 7-инчов фаблет в глобален мащаб,“ каза Джеф Янг, маркетинг директор на ASUS. „Фаблетите са все още нови като форм фактор. Това дава възможност за дискутиране на въпросите, които вълнуват потребителите – „Само едно устройство ли искам?“,„Има ли такова нещо като твърде голямо устройство?“ или „Таблет или телефон искам да си купя?“. За да насърчим онлайн потребителите да участват в дискусията, ние направихме кампанията „Fonepad-ът ти звъни“ забавна, лесна за споделяне и достъпна от различни платформи. За нас ще бъде забавно да следим развитието на дебата“.

“С Intel Inside, ASUS Fonepad Note 6 и ASUS Fonepad 7 предлагат невероятната комбинация между телефон и таблет в едно устройство. Това е отлична възможност за увеличаващия се брой потребители, които прекарват все повече време с техните смартфони в социалните мрежи, слушайки музика и играейки игри, вместо да провеждат разговори. Ние вярваме, че хората бързо ще оценят стойността на този иновативен форм фактор чрез кампанията „Fonepad-ът ти звъни,“ каза Раян Бейкър, „Глобален партньорски маркетинг“ в Intel.

1 Фаблет – комбинация между телефон и таблет под формата на смартфон с голям дисплей, обикновено с размер от 5 или повече инча

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.