Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

25 Ноември 13, 18:38 / Автор: Crossroads Bulgaria
Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето в Стара Загора
Събитието посетиха директори и преподаватели от Стара Загора
На 21-ви ноември Сирма Медия представи концепцията за Класна Стая на Бъдещето пред директори и преподаватели в Стара Загора. Програмата бе открита от доц. д-р Галя Кожухарова от Департамента за повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет. Информативна презентация с фокус приносът на Acer към образованието в световен мащаб и концепцията на Сирма Медия бе представена от нейните представители Благовест Папагалски и Красимир Кунчев.

Теоретичната част засегна всички компоненти на Класната Стая на Бъдещето, в това число хибридните устройства от тип лаптоп / таблет на Acer, както и различни видове интерактивни дъски, преносими лаборатории и образователен софтуер. След кратката кафе пауза започна практическа демонстрация на апаратурата, като голям интерес предизвикаха експериментите с преносими лаборатории Fourier, както и демонстрацията на софтуер за управление на класна стая, ексклузивно интегриран в устройствата Acer Iconia.

Практическите занятия демонстрираха ефективността на апаратурата дори в импровизирани условия, което гостите на презентацията определиха като наистина впечатляващо. Разговорите по време на конференцията, както и в неформална обстановка по време на почивките, доказват необходимостта от осъвременяване на българското образование и готовността на директори и преподаватели да вземат активно участие в този процес.

„Класната стая на бъдещето, създадена от нашия екип, вече работи успешно в десетки училища в България и в чужбина. Решението е чудесен пример за това, как иновациите могат да повишат ефективността в образователния процес, да разширят значително възможностите на учителите и да помогнат на учениците, да развият своите умения“ - обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.


Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани хранилища за образователни ресурси и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на портативните лаборатории за работа по науки на FOURIER SYSTEMS. Компанията е лидер на пазара на интерактивни дъски в България с портативните решения eBeam на американската компания LUIDIA. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната „Класна стая на бъдещето ™”, която в момента работи в над 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая са лаптоп-таблетите (сред предлаганите решения са Intel Classmate PC, Acer Iconia Tab W5P и други), които тепърва навлизат в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136