Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
28 Ноември 13, 12:18 / Автор: Пощенска банка
Бизнесът очаква ръст на заплатите и нови работни места в Благоевград през следващата година
Размерът на работната заплата в Благоевград и областта e сред най-бързо нарастващите в страната, като най-интензивно се развиват секторите на търговията и преработвателната промишленост. Това бяха едни от основните изводи на среща на представители на местния бизнес, браншови организации и предприемачи по случай специалния Ден на Пощенска банка (www.postbank.bg) в града.
Размерът на работната заплата в Благоевград и областта e сред най-бързо нарастващите в страната, като най-интензивно се развиват секторите на търговията и преработвателната промишленост. Това бяха едни от основните изводи на среща на представители на местния бизнес, браншови организации и предприемачи по случай специалния Ден на Пощенска банка (www.postbank.bg) в града.

На фона на оптимистичните очаквания за развитието на региона под мотото „Решения за твоето утре“ банката представи стратегически решения с преференциални условия в подкрепа на местния бизнес и клиенти.

„Провеждаме тази среща именно в Благоевград, защото това е регион, който през последните години се развива добре, въпреки негативния ефект от икономическата криза. В сравнение с останалите области Благоевград притежава добри икономически показатели. Икономическата активност на населението в региона е традиционно висока, а заетостта в Благоевград обичайно е по-висока от средната за страната, като с по-добри показатели е единствено област София. Очакванията на бизнеса в региона са за ръст на заетостта през следващата година“, сподели Димитър Шумаров, изпълнителен директор на Пощенска банка и домакин на срещата.

Всички присъстващи на бизнес срещата имаха възможността да получат лични консултации от мениджъри на ключови звена от централата на Пощенска банка като „Корпоративно банкиране“, „Банкиране малък бизнес“ и „Персонално банкиране“.

„Най-важното за малкия бизнес през последните 10 години се очерта дълготрайното сътрудничество с доверени партньори. Ние бяхме до бизнеса преди кризата, по време на кризата и сега”, каза Ангел Матеев, началник Управление „Банкиране малък бизнес“. „Само тази година финансирахме малкия и среден бизнес с 290 млн. лева отпуснати кредити. Отчитаме ръст от 20% в кредитирането и очакваме тенденцията да се задържи и през следващата година. Ние подкрепяме малкия бизнес, защото вярваме, че единствената цел на всяка банка трябва да бъде да расте със своите клиенти”, допълни той.

Като гост-лектор икономистът Лъчезар Богданов от Industry Watch направи преглед на последните развития в глобалната, европейската и националната икономика, обръщайки специално внимание на тенденциите и перспективите за региона.

„Въпреки че след началото на глобалната криза преди 5 години наетите в областта са намалели с 18%, или 18 хил. души, към края на септември 2013 г. броят на заетите в област Благоевград е 86 хил. души. Към края на септември 2013 г. средната месечна работна заплата в региона е 560 лева, като в рамките на 5 години е нараснала с около 5.8% средногодишно. Най-голям работодател в областта остава секторът на преработвателната промишленост, където са заети 39% от работещите“, посочи Богданов.
Най-много приходи за региона генерират търговията (32%) и преработвателната промишленост (30%). Благоевград и областта се нареждат на първо място в страната по производство на облекла и кожени изделия. Една четвърт от инвестициите в региона са насочени към строителния сектор и пазара на недвижими имоти, следва преработвателната промишленост (22%) и транспорта (13%).

Пощенска банка с правно име „Юробанк България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк е европейска банкова организация с общи активи от €82,1млрд. (след придобиването на New TT Hellenic Postbank – HPB и New Proton Bank – Proton през юли 2013 г.), повече от 20 000 служители и мрежа от над 1 100 клона.
Юробанк Груп има стратегическа позиция в гръцката банкова система, като в същото време притежава системна роля в България, Румъния и Сърбия, предлага услуги за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства и в Украйна.
Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.
Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100, e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

http://mediacenter.postbank.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0623