Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Музика

Вземи в gLOG
28 Ноември 13, 18:14 / Автор: Studio 5
Димитриос Караминцас и Галя Коларова представят „Изображения” от обой и пиано
Точно месец след като представят програмата си “Evocations” (“Изображения”), в Берлин, американският обоист от гръцки произход Димитриос Караминцас и българската пианистка Галя Коларова ще изнесат завладяващ концерт на сцената на Studio 5, на 30-ти ноември (събота) от 19.00ч. „Името “Evocations” (“Изображения”) идва от втората пиеса в програмата, от Х. Томаси, която представя “изображения” (evocations) на далечни места ("Peruvienne", "Cambodienne", "Nigerienne" и "Ecossaise"). Всяко от другите произведения в програмата по един или друг начин също представя емоции, свързани с различни държави - филмовата музика на Н. Рота, джаз песните на Коул Портър, латино мелодиите на Бен-Хаим, или унгарската рапсодия на Дорати.”, разказват талантливите музиканти. Те се срещат през лятото на 2012 г., по време на фестивала Musikfest Schloss Wonfurt в Германия, в историческият дом на семейство фон Бисмарк . Критиците ги оценяват не само за "изразителния и енергичен" тон на Караминцас, или за "красивите и изящни тонове" на Коларова, но и за тяхното чувствително и диалогично сътрудничество. (Bornholms Tidende , 21.08.2013)

С такава рядка инструментална комбинация Караминцас и Коларова имат за цел разширяването и обогатяването на репертоара за обой-пиано по три начина: търсене на съществуващи произведения, които се изпълняват рядко; преработване на произведения, които не са написани за обой и пиано; представяне на нови произведения, написани специално за двамата амбициозни изпълнители. Вече има написани произведения специално за тях от Джузепе Лупис ( Италия / САЩ) и Тимоти Бакстър (Англия / Дания ), и други творби, които ще бъдат завършени в края на 2013-началото на 2014 г. от Омар Фадул (Бразилия ) и Мартин Стаунинг (Дания).

За краткото си време като дуо, те изнасят концерти в Дания, Германия, Швейцария и Израел, където дебютния им концерт е записан за предаване на живо по израелското национално радио, а през септември т.г. печелят конкурса на МОДО за проекта “Концерти на Възглавници”. Насладете се и вие на тази музикалните „Изображения” майсторски „изрисувани” от обоя на Димитриос и пианото на Галя. Не забравяйте да Не забравяйте да направите своята резервация на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PR Club Studio 5
pr@clubstudio5.com
0885 79 52 53
Facebook: Studio 5* music club

Източник: www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1271