Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

02 Декември 13, 18:35 / Автор: Crossroads Bulgaria
90 български ученици ще преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey през 2014 година
Ива Нинова, координатор на проектите в Център за творческо обучение, представи проекта EDU21
90 български ученици ще преминат обучение за астронавти в космическия лагер Space Camp Turkey в турския град Измир през 2014 година. Това стана ясно на официалното представяне на новата програма в град Варна. Център за творческо обучение отбеляза старта на програмата с още едно събитие в морската столица - семинарът CREATIVE KIDS - Творческите деца, организиран по проекта EDU21 - Образователни политики в ХХI век.

Едноседмично космическо приключение в рамките на програмата Space Camp Turkey до 2013 година са преминали над 400 участника от 22 области на България. 2014-та година ще бъде 11-та поредна от началото на българското участие в космическия лагер по програма на NASA. Специални гости на представянето на Space Camp Turkey 2014 в град Варна бяха Толга Йълдъръм, представител на Space Camp Turkey и мениджър на програмата Global Friendship Through Space Education, който се включи чрез конферентна връзка; Светла Иванова, директор на ЧПГТП "Райко Цончев", гр. Добрич; Мартин Станчев, преподавател в ІІІ ПМГ "Академик Методий Попов", гр. Варна и ръководител на отбор в Space Camp 2013; Мариана Лозанова, ръководител на отбор в Space Camp 2013, гр. София и др.

Ръководителят на отбор в Space Camp 2013 Мариана Лозанова представи програмната рамка за продължаващо развитие и обучение на участниците от Space Camp Turkey и новите инициативи, по които се работи с младите таланти на България. Проектът EDU21 беше представен от Ива Нинова, координатор на проектите в Център за творческо обучение. "Даровитите деца имат природна даденост, талантливите деца имат заложби и всички те имат вътрешна необходимост за изява на възможностите си", каза Монка Николова, Директор на общински детски комплекс-Варна, която представи дейностите на ОДК. Добри практики представиха неправителствени организации, доставчици на образователни услуги, образователни дейци и експерти. Презентирани бяха инициативите Creative Kids и Nano-Science Camp на Център за творческо обучение, както и възможностите за съвместни дейности между организациите.


Повече за Център за творческо обучение

Център за творческо обучение се намира в гр. София, ул. Сердика, N4 и провежда образователни програми за деца, учители, както и редица други дейности. Фокусът на организацията е балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата, да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това става с много смях и забава, но и сериозна работа, и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето.

Център за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения, като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. Програмите на Центъра включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса с конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене, познавателен и забавен спорт, себеизразяване и различни техники за общуване, оцеляване и действия при кризисни ситуации и бедствия. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със Space Camp Turkey в Измир, акредитиран от NASA. Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на Space Camp Turkey.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5137