Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

03 Декември 13, 15:07 / Автор: Crossroads Bulgaria
Балкан Сървисис внедри нова платформа за осигуряване на широк граждански достъп и рекламиране на общински услуги във Варна
Платформата е внедрена по европейския проект SEED. Консултантската фирма вече е осъществила 12 проекта с европейско финансиране, включително такива за внедряване на ERP софтуер, RFID система и други сложни технологични решения
Българската консултантска компания Балкан Сървисис успешно внедри платформа, осигуряваща на гражданите на Варна достъп до услугите, които Общината предоставя, чрез наличните 21 информационни киоски на нейна територия. Платформата е изградена в рамките на международният проект SEED, чиято основна цел е предоставяне на по-широк достъп до информация за общинските услуги и други полезни данни. Проектът се финансира по програма Competitiveness and Innovations (Конкурентност и иновации), по която се подават проектни предложения директно в Брюксел. В него участват 12 партньори от седем страни: Испания, Хърватска, Латвия, Кипър, Чехия, Румъния и България. Акцентът е върху участието на новите страни - членки на Европейския съюз, в които въвеждането и използването на електронни услуги от общинската и държавна администрация е по-слабо застъпено.

В България партньори по проекта са Община Варна и консултантска компания Балкан Сървисис. Фирмата вече има зад гърба си 12 проекта с европейско финансиране, от които девет са по оперативните програми в България, а останалите са финансирани директно от Европейската комисия. Сред тях са такива комплексни проекти като внедряване на ERP (Enterprise Resource Planning) софтуер, системи за управление на складовата дейност чрез безжичната технология RFID (Radio Frequency Identification), за поддръжка на производствени машини и други сложни технологични решения.

Проектът SEED, който ще приключи през 2014 г., ще спомогне за по-лесния достъп на гражданите на Варна до разнообразна полезна информация като културни, образователни и социални инициативи на общината, свободни работни места за региона, важна информация за Европейския съюз, за Европейската комисия, за свободни работни места в цяла Европа и други. За да може информацията да достигне до максимално широк кръг от хора, е избран методът с използване на съществуващата общинска мрежа от киоски, които представляват интерактивни екрани, разположени на възлови места в града (сградата на Общината и на местните администрации, Спортна зала, туристическо - информационни офиси, търговски центрове и т.н.).

Повече за Балкан Сървисис

Балкан Сървисис ООД предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management), както и консултантски услуги за кандидатстване по европейски програми. Ефективните бизнес решения, които внедрява компанията са насочени към цялостна оптимизация на бизнес процесите. Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP – цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView Business Intelligence - решение за Management Reporting, Business Discovery, ad-hoc анализи и Key Business Indicators (KPIs), Microsoft Dynamics CRM – цялостно решение за управление взаимоотношенията с клиенти, IT поддръжка и услуги, изготвяне и управление на Европейски Проекти в сферата на високите технологии. Компанията е сред лидерите при внедряването на бизнес софтуерни решения в банковия сектор у нас.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0552