Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

06 Декември 13, 13:28 / Автор: Crossroads Bulgaria
Образователният портал Уча.се е избран за иновативно предприятие на годината
Почетната грамота беше връчена на специална церемония лично от президента Росен Плевненлиев
Сайтът за образователни видеоклипове Уча.се е избран за иновативно предприятие на годината в рамките на тазгодишния девети Национален иновационен форум. Порталът за видео обучение за всички ученици по всички предмети от 1-ви до 12-ти клас спечели престижната наградата в област „Иновативно новостартирало предприятие“ при изключително силна конкуренция. В конкурса са кандидатствали общо 150 български компании, като от тях са наградени седем. Сред останалите категории са още „Социално въздействие“, „Пазарно лидерство“, „Иновационен хъб“ и „Зелена иновация“.

Събитието беше открито от президента на България Росен Плевнелиев със слово, посветено на иновациите и предприемчивите българи, които създават иновативни бизнеси. Важен акцент на форума беше насърчаването на инвестициите, стартиращите предприемачи и ролята на фондовете за рискови инвестиции, както и значението на стартъп екосистемата за цялата икономика на страната.

Уча.се е български портал за образователни видеоклипове, в който под формата на достъпни и забавни видеа са представени уроците от всички учебни предмети за всички класове от 1-ви до 12-ти клас. Сайтът следва напълно изискванията на МОН като поднася информацията по забавен и интересен за учениците начин. Това се оказва много успешен подход и за година и половина Уча.се отчита около 130 000 посетители месечно, над 40 000 урока, гледани всеки ден, хиляди българчета, които прекарват средно по час и половина дневно, подготвяйки се с помощта на сайта за уроците в училище и над 4 200 000 изгледани видео уроци.

„Учи Бързо, Лесно и Интересно!“ е мотото на сайта, а мисията на Уча.се е да влезе във всяка класна стая, във всеки дом и да даде възможност на всяко едно българче да учи с разбиране и усмивка. „Щастливи сме, че Уча.се вече се използва в много училища и от много ученици. Само така може да се възроди интереса на младите към образованието, а това да повлияе и на цялата икономика на България“ - вярва екипът на Уча.се, който към днешна дата наброява 32 души, включително млади хора, които създават видеа, учители – консултанти и професионалисти, отговорни за съществуването на сайта.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.3823