Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
09 Декември 13, 17:26 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Дипломира се първият випуск на Медицинския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“
Първият випуск на Медицинския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се дипломира
Дипломите на първия випуск на Медицинския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха връчени на тържествена церемония, която се състоя в Аулата на университета.

Проф. Любомир Спасов, декан на Медицинския факултет и директор на Университетска болница „Лозенец“, откри официалната церемония и връчи дипломите на първия випуск на факултета.

„Днес е особено тържествен ден както за всички преподаватели, така и за тези, които преминаха успешно 6-годишния цикъл на обучение в университета. През 2002 г. идеята за създаване на Медицинския факултет се осъществи след много труд и усилия от мен и проф. Биолчев. Това ме прави особено горд, че днес имам честта да връча дипломите на първия випуск, завършил успешно Медицинския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“, каза проф. Любомир Спасов.

Сред официалните гости на тържествената церемония беше и Симеон Сакскобургготски, бивш министър-председател на Република България, чието правителство взе решение за създаване на Медицинския факултет. „Изключително съм щастлив, че съм тук днес на дипломирането на този голям випуск. Блестящите резултати, които показахте на изпитите, са знак за добрите възможности на нашата нация“, сподели той.

Дипломите бяха връчени на студенти от три специалности: „Медицина“ – 29 души, „Медицинска сестра“ – 10 души, и „Медицинска рехабилитация и ерготерапия“ – 19 души. Всички абсолвенти положиха Хипократовата клетва, която бе прочетена от проф. Любомир Спасов.

За тържествения повод бяха получени поздравителни адреси от Росен Плевнелиев, Президент на Република България, Пламен Орешарски, Министър-председател на Република България, проф. д-р Анелия Клисарова, Министър на образованието и науката, и д-р Таня Андреева, Министър на здравеопазването. Д-р Юлиан Йорданов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, също поздрави абсолвентите и връчи грамоти на отличниците.


За УБ „Лозенец“
Болница „Лозенец“ е университетско национално многопрофилно лечебно заведение. Болницата извършва диагностика, лечение и рехабилитация на болни, наблюдение на бременни жени и оказване на родилна помощ, наблюдение на хронично болни и застрашени от заболяване лица; профилактика на болести и ранно откриване на заболявания; мерки за укрепване и опазване на здравето; трансплантация на органи, тъкани и клетки. УБ „Лозенец“ извършва уникални за страната диагностично-лечебни дейности и научноизследователска работа по прилагането на съвременни медицински технологии.

Болницата извършва и обучение на студенти и следдипломно обучение на медицински специалисти. Здравното заведение осъществява научноизследователска и научно-приложна дейност в областта на медицинската наука и практика и изпълнява задачи по разработването и провеждането на националната здравна политика.
За Контакти:
За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc.
на тел. 02 / 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1213