Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

12 Декември 13, 08:00 / Автор: Публисис Кънсалтънтс | МАРК
Новият офис на Shell България в крак със световнитe стандарти за устойчиво развитие и благоприятна работна среда
От днес Shell България има нов централен офис, отговарящ на най-високите изисквания на световната компания за създаване на благоприятна, стимулираща и продуктивна работна среда. Новото работно място на компанията е в бизнес център „Сердика“ (бул. „Ситняково“ № 48 в гр. София) и следва иновативната концепция, наречена Shell Connect.
От днес Shell България има нов централен офис, отговарящ на най-високите изисквания на световната компания за създаване на благоприятна, стимулираща и продуктивна работна среда. Новото работно място на компанията е в бизнес център „Сердика“ (бул. „Ситняково“ № 48 в гр. София) и следва иновативната концепция, наречена Shell Connect. Тя се основава на принципите за устойчиво развитие и насърчава организирането на работните пространства така, че хората, средата и технологиите да бъдат в пълна симбиоза, служителите да бъдат по-ангажирани, да общуват свободно по между си и в резултат да работят по-ефективно. България е една от първите страни, в които се прилага новата офис концепция на компанията, вдъхновена от идеята Shell да бъде сред най-добрите места за работа.

Служителите на компанията бяха посрещнати в новия офис със символични подаръци за добре дошли. В новия дом на Shell България са обособени тематични работни зони с отворени пространства и около 70 работни места. При дизайна и разпределението на помещенията в офиса са приложени редица нестандартни подходи. На разположение на служителите е стая за релакс – инициатива, приложена във веригата за първи път в българския офис на компанията през 2010 г., както и стая за „презареждане“ (т.нар. Energy hub), където на разположение са кухненско обзавеждане, плодове и напитки за екипа.

„Shell е една от най-иновативните енергийни компании в света. Съвсем естествено е да бъдем иновативни и по отношение на нашите екипи и средата, в която те работят. По-добрата работна обстановка, творческата атмосфера и общуването с колегите, несъмнено ще направят работния ден по-приятен и по-ефективен.“, коментира г-жа Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България. „Не бива да забравяме и ползите от един енергийно ефективен и по-зелен офис. Вече сме с една крачка по-напред в утвърждаването на отговорното поведение и грижата към околната среда на компанията.“

Устойчивото развитие е един от приоритетите на компанията в глобален план, ето защо изборът на работно помещение е свързан с утвърждаването на този принцип. Новият офис на компанията е в сграда с висок клас енергийна ефективност и златен сертификат за устойчиво развитие DGNB, издаден от Германския съвет за устойчиво развитие (German Sustainable Building Council) и напълно отговаря на стандартите на Shell в тази област. Принципът за ограничаване на въздействието върху околната среда е следван и в детайлите в офиса – от разделното събиране на отпадъци до елементи като подовата настилка, съставена от безопасни за здравето материали, с производител, който е поел ангажимент до 2020 г. да превърне производството си в изцяло зелен процес.

Shell работи на българския пазар вече 22 години и е сред лидерите на пазара на горива на дребно. В офиса на компанията в София работят близо 70 служители, като много от тях са дългогодишни членове на екипа. Средният стаж на служител в компанията е 11 г. Повече от 40% от тях са част от т.нар. глобални и регионални екипи на Shell, работещи по международни проекти в рамките на световната компания. През 2009 г. Shell България беше отличена с приз „Най-добър работодател“ в категория „Големи компании“ в годишното проучване на Hewitt Associates, като зае второ място сред петте отличени компании в категорията. През 2010 г. компанията получи отличие на регионално ниво като зае трето място сред най-добрите работодатели в Централна и Източна Европа в категорията „Средни компании“ в същото проучване.

За Shell България
В България Shell оперира верига от около 100 търговски комплекса за продажба на горива на дребно и е един от лидерите на пазара на горива на дребно в страната, а за своите корпоративни клиенти предоставя услугата euroShell Card. Всеки месец в търговските комплекси Shell в България се обслужват повече от 1 милион клиенти. През 2009/2012 г. са открити 5 нови магистрални обекта - Shell Правец, Shell Калотина, Shell Студена, Shell Любимец Изток и Запад - те се присъединиха към европейската мрежа от магистрални обекти на Shell. Така клиентите на тези бензиностанции ще бъдат сред 25-те хиляди клиенти, обслужвани всеки час в над 650 магистрални обекта в мрежата на Shell в Европа.

За Контакти:

Михаела Янeва, Публисис Кънсалтънтс | МАРК
Тел. 02/ 43 40 782, 0896 786 711, E-mail: m.yaneva@publicis-consultants.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4016