Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

12 Декември 13, 13:11 / Автор: Crossroads Bulgaria
Сирма Медия представи следващото поколение „класна стая на бъдещето“ днес в София
Системата въвежда в образователния процес нови възможности за споделяне, сътрудничество, мултимедийно изживяване и учене чрез забавление. Това я прави особено актуална в контекста на все по-слабите резултати на българските ученици в международни образователни класации
Представете си училище, в което учениците могат лесно да създават, достъпват и споделят разнообразно мултимедийно съдържание по време на часа, забавляват се докато усвояват нови знания, а учителят във всеки момент вижда, дали се справят добре, или имат нужда от помощ. Подобна атмосфера може да бъде създадена във всяко българско училище, благодарение на новото поколение на образователната концепция „Класна стая на бъдещето”, представено днес в София от издателството на мултимедийни знания Сирма Медия, част от Сирма Груп. Събитието започна днес, в 13:00 ч., в Център за подготовка на ученици за олимпиади в София (бул. „Драган Цанков“ 21А) и ще продължи до 16:00 часа. Представянето е предназначено за директори на училища и детски градини, както и представители на РИО.

„Представяме новото поколение „класна стая на бъдещето“ в момент, в който страната ни отчита засилващ се спад на резултатите на българските ученици в международните образователни класации каквато е класацията PISA. Същевременно ако проследим динамиката на класирането в нея през последните години, ще забележим, че страни и региони, които до скоро са били лидери в сферата на образованието, могат лесно да изгубят своите позиции за сметка на нови изгряващи звезди. Именно това се случи през тази година, в която няколко азиатски страни безапелационно отнеха лидерството от традиционно силно представящите се скандинавски държави като Финландия. Изводите за България са, че страната ни не е изгубила своите шансове и може дори да се намеси в разпределянето на челните позиции в подобни класации, ако в образователната ни система бъдат внедрени успешни нови методи и технологични решения. Именно това си е поставил за цел нашият екип с обновената концепция за класна стая на бъдещето, която променя изцяло учебната среда и създава редица нови възможности пред ученици и учители“ - посочва Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Новото поколение „Класна стая на бъдещето” позволява на учителите да създадат интерактивен мултимедиен кабинет във всяка стая на училището, както и на разнообразни други места. Решението включва хибридния лаптоп/таблет Acer Iconia W510, обучителния софтуер на Сирма Медия, както и достъп до безплатните електронни уроци в Националния образователен портал. Системата въвежда в образователния процес нови възможности за споделяне, сътрудничество, мултимедийно изживяване и учене чрез забавление, които променят изцяло атмосферата в училище. До момента нейното първо поколение е внедрено в няколко десетки училища в България, Италия и Кипър. В рамките на събитието беше представена и безплатната онлайн платформа за обмен на материали StudyShare.

Сред функционалностите, достъпни в новото поколение „класна стая на бъдещето“, са Screen broadcast, която позволява на учениците да виждат от техните монитори всичко, което прави учителят на компютъра си; Student Demonstration – възможност за наблюдение работата на един ученик от всички негови съученици, чрез споделяне на екрана му; Net Movie – възможност за пускане на филм на екраните на всички деца, само чрез едно натискане на бутона от учителя; Remote Settings – тази функция позволява на учителя да променя настройките на ученическите компютри директно от своя; Group Chat & Group Management – позволява на преподавателя да изпраща съобщения до един, всички или определени групи ученици; Quiz – за съставяне на тест с разнообразни възможности на отговор. Тест се решава от всеки един ученик индивидуално, а проверката е автоматична с цел спестяване времето на учителя; File distribution – позволява изпращане на файлове до целия клас. Това може да са презентации, изображения, карти и др.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани хранилища за образователни ресурси и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на портативните лаборатории за работа по науки на FOURIER SYSTEMS. Компанията е лидер на пазара на интерактивни дъски в България с портативните решения eBeam на американската компания LUIDIA. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната „Класна стая на бъдещето ™”, която в момента работи в над 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая са лаптоп-таблетите (сред предлаганите решения са Intel Classmate PC, Acer Iconia Tab W5P и други), които тепърва навлизат в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти: press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.2791