Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
19 Декември 13, 16:24 / Автор: CKBB
ASUS и Google обявиха версия в бяло на новия Nexus 7
Таблетът предлага всичко, от което се нуждаете, вече и в нов цвят
ASUS и Google обявиха, че новият Nexus™ 7 вече ще се предлага и в бял цвят, като моделът, използващ последната версия на най-популярната операционна система Android™ 4.4 KitKat, е идеален подарък за всеки предстоящ празник.
Новият Nexus 7 се радва на голям интерес от страна на потребителите още от самото си пускане на пазара през юли 2013 г., а новата бяла версия допълнително ще увеличи популярността на таблета. Ъпдейтът до последната версия на Android™ 4.4 осигурява нови функции и по-висока производителност, които прилягат перфектно на преносимостта на новия Nexus 7. Благодарение на невероятно яркия Full HD IPS дисплей и мощния процесор Qualcomm® Snapdragon® S4, новият Nexus 7 може да се възползва в пълна степен от възможностите на Android 4.4. Сред новите функции са подобрен потребителски интерфейс, по-бърза работа с няколко приложения едновременно и още по-приятна работа със сензорния екран.

Android 4.4 — привлекателен дизайн и повече възможности
Android 4.4 предлага по-опростен и изчистен дизайн, с което подобрява работата с потребителския интерфейс на операционната система. Версията има елегантни нововъведения, които допълнително подобряват интуитивната работа с преносимите устройства. Иконите в статус лентата сега са по-отчетливи. Освен това Android 4.4 поддържа картина на цял екран, без черни ленти, когато потребителите разглеждат снимки или карти, играят филми или четат книги. Тази функция подобрява работата с мобилните устройства, без да пречи на функционалността, тъй като статус лентата и бутоните за навигация могат да се активират само с едно прокарване на пръст по дисплея.
Работата с няколко приложения едновременно е още по-бърза и безпроблемна от преди благодарение на оптимизацията на използваната памет. Без значение от стартираните приложения, Android 4.4 се справя с тях на мига. Работата на сензорния дисплей също е подобрена за повече бързина и точност.
Начинът на управление на Nexus 7 също е усъвършенстван. Чрез Android 4.4 собствениците на Nexus 7 могат да управляват някой функции на устройството с гласови команди. Например, изричайки само “Ok Google” докато използват приложението Google Now™, те могат да започнат търсене, да открият адреси или да контролират аудиовизуалното съдържание, с което се забавляват, без да докосват екрана.

Работете улеснено навсякъде, по всяко време
Моделът е перфектен за хора, които прекарват повече време в движение. Android 4.4 поддържа функцията Google Cloud Print™, която позволява на потребителите да отпечатват документи, имейли, уеб страници и снимки директно от своя Nexus 7 чрез Wi-Fi или Bluetooth на всеки принтер, който поддържа услугата. Google Cloud Print работи и с принтери, които имат качени приложения в Google Play™ Store.
Създаването, редактирането и управлението на документи вече е по-лесно от всякога. Новата версия на приложението Quickoffice™ може да отваря и записва файлове, без значение дали те са на Nexus 7 или пък са качени в Google Drive™ или друга облачна услуга за съхранение на данни, която осигурява непрекъснат достъп до данните. Приложението осигурява незабавен достъп до последно използваните файлове, което е изключително предимство, спестяващо време на потребителите.

Nexus 7 и Android 4.4 — перфектното партньорство
Създаден от ASUS и Google, новият Nexus 7 е 7-инчов Android таблет с най-яркия дисплей, използван досега на същия размер портативни устройства, и поддържа безжично зареждане на батерията, което премахва нуждата от досадния захранващ кабел. Новият Nexus 7 е създаден, за да предложи най-доброто от Google в невероятно тънък профил, което го прави удобен за работа с една ръка. Таблетът използва четириядрен процесор Qualcomm® Snapdragon® S4 Pro и е с 2 GB RAM и отличен Full HD дисплей, който разполага с повече от 2,3 милиона пиксела с висока гъстота от 323 ppi (pixels-per-inch). Технологията ASUS TruVivid допълнително подобрява яркостта и наситеността на цветовете, докато IPS дисплеят позволява ултраширок ъгъл на видимост от 178 градуса.

Цена и наличност

Новият Nexus 7 в бяло ще се предлага в България от средата на първото тримесечие на 2014 г. Таблетът ще бъде наличен в 32 GB версия, като цената му е същата, както и на модела в черен цвят.



Характеристики1
Nexus 7 (2013)
7-инчов 1920 x 1200 Full HD мултитъч дисплей (323ppi)
ASUS TruVivid технология
Qualcomm Snapdragon S4 Pro процесор
До 32 GB вградена памет
Двубандов Wi-Fi адаптер и опционален 4G LTE модул
114 x 200 x 8.65 мм
290 г (за Wi-Fi версията) / 299 г (за LTE версията)

1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.

Пълните характеристики на модела са налични на www.asus.com/Tablets_Mobile/Nexus_7_2013
За повече информация относно Android 4.4, KitKat: http://www.android.com/versions/kit-kat-4-4/

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.52