Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
23 Декември 13, 12:05 / Автор: КОПЧЕВ И СИНОВЕ
Вериги – голямо разнообразие и широко приложение
Много специалисти знаят, че зад здравината и високото качество на всяка една машина стоят набор от различни по вид вериги. Истината е, че тези съоръжения, веригите, са със широко приложение.
Много специалисти знаят, че зад здравината и високото качество на всяка една машина стоят набор от различни по вид вериги. Истината е, че тези съоръжения, веригите, са със широко приложение. Те са градивни елементи на машини, които се използват в машиностроенето, металургията, автомобилостроенето и много други.
По своето производство и приложение се различават два вида вериги: товароподемни и задвижващи. Всяка една от тези вериги е изработена по начин, по който позволява употребата й за различните видове машини.
Първият вид вериги са познати като товароподемни и са по-просто устроени от другия вид. Те са известни още като кръгозвенни вериги и представляват вплетени една в друга стоманени халки.
Този вид вериги са с много големи размери и се използват предимно за пренос на много тежки товари. Товороподемните вериги са познати като много издържливи на опън и устойчиви при окачване на тежки товари.
Сред специалистите са познати и така наречените задвижващи вериги. Към този вид спадат ролкови и зъбни вериги. В практиката тези видове съоръжения са много използвани, тъй като осигуряват удобство и сигурност при работа с тях.
Вериги от типа ролкови могат да бъдат различни: двуредни или триредни. При тях задвижването се извършва с помощта на ролки и цилиндри, докато при втория вид от зъбни колела.
Всяка една от различните вериги е изработена от специални материали, което гарантира тяхното качество. Нещо повече, тези вериги са достатъчно гъвкави за да осигурят леснота и удобство при движение.
Благодарение на високото качество и издържливост повечето вериги намират много широко приложение при производството на различни видове машини, които се използват в различни сфери и за различни нужди.
Едни от най-използваните и предпочитани селскостопански машини са изработени с извънредно качествени вериги. Специалистите знаят, че високото качество е задължително при този вид машини, което е осигурено от използваните в тях вериги.
Вериги се използват и при изработката на конвейерни машини, които се използват за пренос на материали и за обемно производство. При тези съоръжения чрез вериги се осигурява не само удобство, но с тях се пести време и може да се намалят разходите за допълнителна работна ръка.
Освен вериги за машини, съществуват и такива, които намират приложение в бита. Кръглозвенните вериги се използват за автомобили, като осигуряват сигурността ви на пътя през зимата.
Освен познатите видове вериги, фирми, специализирани в тази област, могат да ви предложат и по-специални вериги. Тези видове могат да бъдат ковани или с плоска повърхност.
Обикновено повечето вериги са много издръжливи и с дълъг живот, но за да се запази тяхната здравина, специалистите съветват те бъдат смазвани. При смазването им се следват важни правила, за да се избегнат рискове от увреждане на смазваните вериги.

За Контакти:КОПЧЕВ И СИНОВЕ

Източник: http://koptchev.com/verigiBG.htm

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4775