Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

07 Януари 14, 10:44 / Автор: Crossroads Bulgaria
СуперХостинг.БГ представи статистика с най-използваните уеб платформи от техните клиенти
Броят на сайтовете и онлайн магазините, изградени с безплатни системи за управление на съдържанието, вече надвишава броя на проектите, изградени по поръчка
С настъпването на 2014 г. българската хостинг компания СуперХостинг.БГ публикува интересна статистика за типовете платформи и CMS (Content Management System - системи за управление на съдържанието), използвани в хостваните от нея сайтове.

Статистика показва силно изразена тенденция, все повече интернет сайтове да се създават с безплатни отворени уеб платформи, които са близо 60% от всички хоствани системи. Сред тях най-голям дял заема платформата WordPress с 46,2% от сайтовете, използващи готови CMS системи. Веднага след нея се нарежа Joomla с 33%, трето място е за OpenCart, която е само за онлайн магазини и държи 5,48%, а след нея е Drupal с 3,74 процента. С готови CMS платформи вече се разработват както малки сайтове на физически лица и стартиращи фирми, така и все по-големи и сложни проекти за корпоративни сайтове, онлайн магазини и уеб медии. Делът на хостваните страници, разработени по поръчка или използващи по-малки системи за управление на съдържанието, е 39,57 процента.

„Данните ясно показват, че развитието на отворените уеб платформи и CMS системите с отворен код прави много по-достъпно създаването на уебсайтове за фирмени или лични цели и позволява на много повече хора, които не са специалисти в тази област, лесно и бързо да създават функционални и сигурни проекти. Това увеличава възможностите за стартиране на малък бизнес, създаване на интересни медийни проекти и започването на социални инициативи и неправителствени начинания. Възможностите за онлайн присъствие на всеки човек или организация никога не са били по-достъпни и атрактивни“ - споделя Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Друга интересна тенденция, която статистиката разкрива е ръстът в броя на онлайн магазините. Сайтовете, базирани на най-популярните системи за онлайн магазини, са достигнали почти една пета - 17,47% - от всички използвани CMS системи. На първо място по този показател е OpenCart с 5,48%, следвана от Joomla Virtuemart (това е софтуерно разширение/плъгин на платформата Joomla за електронни магазини) – 2,71%, а общият дял на плъгините за онлайн магазини на платформата WordPress (WooCommerce, WP e-Commerce, Shopp и eShop) достига 2,72 процента.

Повече за СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ предлага споделен хостинг, регистрация на домейни в повече от 50 различни области (TLD), виртуални, cloud и наети сървъри, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията, са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. През последните няколко години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), ИАБ България, УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1112