Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
09 Януари 14, 17:18 / Автор: CKBB
Седемнадесет продукта на ASUS спечелиха награди за иновации на CЕS 2014
Ултрапортативният ASUS Transformer Book Trio впечатли журито в категорията Компютърен хардуер & Компоненти
Седемнадесет продукта на технологичния гигант ASUS бяха отличени с престижните награди 2014 CES Innovations Award по време на провеждащото се в Лас Вегас изложение на потребителска електроника CES 2014. Още по-впечатляващо е, че отличията на ASUS са за широк спектър от новаторски дизайн и технологии в рамките на шест категории: Компютърен хардуер & Компоненти, Компютърна периферия, Гейминг хардуер & Периферия, Домашни мрежови устройства, Портативни мултимедийни плейъри & Аксесоари, и Софтуер & Мобилни приложения. Внушителният набор от награди е ясно признание за иновативния подход на ASUS по отношение на продуктите и услугите на компанията, водена от иновациите и ориентирана към хората. В допълнение, ASUS Transformer Book Trio беше отличен с наградата 2014 CES Best of Innovations Award – признание, което получават само най-високо оценените продукти в съответната категория.
Годишните награди CES Innovations Design and Engineering Awards отдават признание на изключителни инженерни и дизайнерски постижения в областта на потребителската електроника, като носителите им се избират от престижна група независими индустриални дизайнери, инженери и журналисти.

ASUS Transformer Book Trio – носител на наградата Best of Innovations
ASUS Transformer Book Trio получи едно от най-големите отличия тази година, грабвайки CES Best of Innovations Award в категорията Компютърен хардуер & Компоненти. Ултрапортативният ASUS Transformer Book Trio има двойна операционна система и може да бъде използван като Windows 8/Android ноутбук, 11,6-инчов Android таблет или като Windows 8 настолен компютър само чрез свързване на докинг станцията към външен монитор.

Широк спектър от наградени продукти

Продукти на ASUS грабнаха общо 17 награди* тази година в шест категории, подобрявайки миналогодишното постижение от 15 приза. ASUS Zenbook Ultrabook беше отличен в тазгодишната категория Компютърен хардуер & Компоненти заради своите елегантни форми, зад които се крие мощен Intel® Core™ процесор, бърза SSD памет и 2560 x 1440 WQHD капацитивен 13,3-инчов мултитъч дисплей.
В категорията "Компютърна периферия" портативният USB-захранван монитор ASUS MB168 Series изуми съдиите със своята тънка и лека конструкция и способността му да получава захранване и видео сигнали чрез стандартен USB 3.0 кабел.
Журито беше впечатлено също така от Miracast Dongle в категорията "Портативни мултимедийни плейъри & Аксесоари". С приблизително същия размер като стандартна писалка, ASUS Miracast Dongle предоставя двубандов безжичен стрийминг за предаване без забавяне на Full HD филми, видео и снимки от мобилни устройства върху HDTV или монитор.
* допълнителна информация за всички наградени продукти на ASUS могат да бъдат намерени в приложението



###

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

ПРОДУКТОВО ПРИЛОЖЕНИЕ
Носител на наградата 2014 CES Best of Innovations Award
ASUS Transformer Book Trio

Това е лаптоп, таблет и настолен компютър в едно ултрапортативно устройство. Transformer Book Trio позволява безпрецедентна „три в едно“ гъвкавост както за работа, така и за забавление, благодарение на лесното превключване между Windows 8 и Android. Моделът е снабден с процесор Intel® Core™, който се включва в лаптоп режим под Windows 8, а сваляемият 11,6-инчов дисплей може да се използва като лаптоп със самостоятелен Intel® Atom™ процесор. PC станцията може да служи и като настолен компютър под Windows 8, ако се свърже с външен монитор.

Носители на награди 2014 CES Innovations Award
Компютърен хардуер & Компоненти
ASUS N550 ноутбук

ASUS N550 притежава технологията SonicMaster Premium и е първият в света ноутбук с четири високоговорителя. Заедно с външния субуфер SonicMaster, моделът осигурява съраунд звук, близък до този в киносалоните. N550 използва мощните процесори Intel® Core™ от 4-то поколение, геймърски клас видеокарти NVIDIA® GeForce® и Full HD 1080p IPS дисплей с антирефлексно покритие и ъгъл на видимост от 178 градуса.

ASUS Transformer Book T100
ASUS Transformer Book T100 е 10,1-инчов ултрапортативен ноутбук с четириядрен Intel® Atom™ процесор и сваляем 1366 x 768p IPS дисплей, който може да се използва като отделен таблет под Windows 8.1. Моделът е снабден с USB 3.0, батерия с живот 11 часа с едно зареждане и инсталиран Office Home & Student 2013 пакет.

Ултрабук ASUS Zenbook
Прецизно изработеният ASUS Zenbook разполага с мощен Intel® Core™ процесор, бърза SSD памет и капацитивен мултитъч екран с големина 13,3 инча и 2560 x 1440 WQHD резолюция. Моделът е с ултралек алуминиев корпус с дебелина от едва 3 мм. Zenbook предлага луксозно усещане, за което допринася дизайнът с уникални металически кръгове, изработени в 32-стъпков производствен процес. Последните поколения от серията Zenbook UX301/302 разполагат и със защита от издраскване на корпуса Corning® Gorilla® Glass 3.

Видеокарта ASUS ROG Poseidon GTX 770
Видеокартата ASUS ROG Poseidon GTX 770 е базирана на 28 nm графичен процесор NVIDIA® GTX 770 с 1536 CUDA ядра и 2 GB GDDR5 памет. Ексклузивните характеристики на ASUS добавят стойност и функции към тази мощна видеокарта. Сред тях са подобрената технология за охлаждане DirectCU H2O, която предлага едновременно водно и въздушно охлаждане и осигурява 20% по-добро охлаждане при три пъти по-тих режим на работа от референтните модели. В допълнение, тази подобрена система за водно охлаждане осигурява 16°C по-ниска температура спрямо референтните модели от серията 770. Технологиите DIGI+ VRM и Super Alloy Power осигуряват по-добра стабилност и издръжливост, докато софтуерът GPU Tweak позволява бързо и лесно извършване на настройки и стрийминг в реално време, което дава възможност на други геймъри да гледат играта на живо.

ASUS ET2321 AiO PC
Моноблок компютърът ASUS ET2321 AiO PC предлага тънък и изчистен дизайн в съчетание с мощен и едновременно с това енергийно ефективен Intel® Core™ процесор от 4-то поколение и видеокарти NVIDIA GeForce GT 740M и Intel ® Iris™. Моделът е снабден с 23-инчов 10-точков мултитъч дисплей със светодиодна подсветка и IPS панел, който възпроизвежда брилянтни цветове във Full HD резолюция 1920 x 1080p и осигурява широк ъгъл на видимост. ASUS ET2321 разполага и с вградени високоговорители и настолен субуфер плюс технологията ASUS SonicMaster Premium за невероятен звук.

Гейминг хардуер & Периферия
Геймърски ноутбук ASUS ROG G750

Предназначен за геймър ентусиастите, ноутбукът ASUS ROG G750 притежава 4-то поколение Intel® Core™ i7 процесори, графични процесори от серията NVIDIA® GeForce® GTX 700M, както и последни стандарти за свързаност. Моделът е с подобрено качество на звука благодарение на употребата на технологията ASUS SonicMaster и софтуера за настройка на звука ASUS ROG AudioWizard, които са създадени специално за геймърските ноутбуци ROG. Приятните за работа и издръжливи клавиши със задно осветяване и изолираните клавиши за стрелките осигуряват отличен контрол, а мощните вентилатори, поставени в задната част на устройството, отвеждат топлината и шума далеч от геймъра.

Компютърна периферия
ASUS P2B портативен LED проектор със собствена батерия

ASUS P2B е компактен LED проектор, който има вградена батерия с капацитет, сходен с този на мобилен компютър. Той е снабден със светодиод с мощност 350 лумена и има най-добрата в класа си леща, която позволява прожектирането на картина с размер 42 инча в HD 1280 х 800 резолюция само на един метър от екрана. Моделът разполага с VGA и HDMI портове, което осигурява максимална гъвкавост относно източниците на прожектиране, докато MHL (Mobile High-Definition Link) портът позволява и захранване на смартфони и таблети по време на работа. P2B притежава и microSD слот за карта памет и USB порт.

ASUS S1 портативен LED проектор
ASUS S1 е ултрапортативен проектор, голям не повече от две визитки, поставени една до друга. Той разполага с компактна батерия, която осигурява до 3 часа време за работа и може да се използва като източник на захранване за мобилни устройства. S1 е снабден с леща, която позволява увеличение 1.1:1 и може да прожектира картина с диагонал 42 инча на един метър пред проектора. Проекторът е с алуминиево шаси с елегантна повърхност с концентрични кръгове. Моделът има и вградени HDMI/MHL портове, USB порт (за зареждане) и говорители с технологията ASUS SonicMaster.

Портативен монитор с USB захранване ASUS MB168 Series
Мониторът ASUS MB168 Series представлява 15,6-инчов преносим дисплей за мобилни и настолни компютри. Той се захранва и получава видео сигнал посредством USB 3.0 кабел. Профилът на MB168 с дебелина едва 8 мм и тегло 800 г го правят най-тънкият и лек преносим дисплей в света, използващ едновременно с това и характерното за Zen-серията метално покритие. Мониторът ASUS MB168 Series сам разпознава как е поставен и автоматично превключва между портретен и пейзажен режим. Той се предлага с предпазен калъф ASUS Smart Case, който служи и като стойка с две нива на изправяне.

ASUS VivoMouse
ASUS VivoMouse е интуитивна комбинация между традиционна мишка и безжично дистанционно, осигуряваща по-удобен контрол на компютъра. VivoMouse може да се използва като стандартна оптична мишка, която е изключително удобна за работа, но същевременно с това на горната й част е разположен широк кръгъл тъчпад, който поддържа жестовете за работа с Windows 8.1/ Windows 8. Това прави устройството идеално за работа с компютри под Windows 8.1/ Windows 8, които не разполагат със сензорни дисплеи. Безжичната свързаност на мишката я прави перфектното периферно устройство за домашния настолен компютър.

NFC Express
Ексклузивният аксесоар NFC Express от ASUS пренася удобството на NFC (Near Field Communication) технологията в компютърния свят и позволява на потребителите да осъществяват незабавна връзка между две устройства, както и да управляват настолен компютър само чрез допиране на NFC Express до NFC приемника. Аксесоарът позволява лесен и бърз достъп, без парола, до компютър с Windows 8, така че потребителите да могат да започнат работа без забавяне. Функцията Photo Express автоматично записва снимките и видео файловете от мобилно устройство с Android на настолния компютър. Photo Express може също така да избира и записва само новите файловете, добавени след последната синхроинзация. Функцията Quick Launch от своя страна запазва шорткътите към любимите приложения, които могат впоследствие да бъдат стартирани само с едно докосване на устройството. NFC Express позволява също така на потребителите да управляват компютъра си от разстояние чрез своите устройства с NFC технология. Моделът разполага и с двa USB 3.0 порта за по-голяма възможност за свързване.

Blu-ray съраунд система SBW-S1
Blu-ray съраунд системата SBW-S1 за мобилни компютри предлага 7,1-канален съраунд и виртуален съраунд звук за наистина впечатляващо кино преживяване. Съотношението сигнал-шум на модела е 114dB и така системата възпроизвежда звук, който е 16 пъти по-чист в сравнение с традиционните решения. SBW-S1 се предлага и с вграден усилвател за слушалки с мощност 600ohm.

Домашни мрежови устройства
ASUS RT-AC87U двубандов безжичен рутер

Двубандовият RT-AC87U е 4 x 4 безжичен AC рутер с уеб базиран интерфейс, който позволява бърза и лесна настройка, управление на параметрите на работа, родителски контрол и контрол на трафика. Ексклузивната технология ASUS AiRadar подобрява работата на безжичната мрежа, като използва генерирането на лъчи за фокусиране на Wi-Fi, усилва сигнала и позволява фини настройки с ексклузивната технология ASUS RF.

ASUS DSL-AC68U двубандов безжичен рутер
Двубандовият безжичен рутер DSL-AC68U осигурява скорост на връзката до 600 Mbps при N-честота 2.4GHz и 1,3 Gbps при AC-честота 5 GHz, като двете честоти могат да работят независимо една от друга. Уеб базираният интерфейс позволява бърза и лесна настройка, управление на параметрите на работа, родителски контрол и контрол на трафика. Ексклузивната технология ASUS AiRadar подобрява работата на безжичната мрежа, като използва генерирането на лъчи за фокусиране на Wi-Fi, усилва сигнала и позволява фини настройки с ексклузивната технология ASUS RF. Рутерът DSL-AC68U разполага също и с два процесора VDSL/ADSL и Wi-Fi всеки с отделен процесор.

Портативни мултимедийни плейъри & Аксесоари
ASUS Miracast Dongle

ASUS Miracast Dongle поддържа двубандов безжичен стрийминг за предаване без забавяне на филми, видеоклипове и снимки във Full HD резолюция от мобилно устройство на всеки HDTV или монитор. Устройството е съвместимо с повечето таблети на ASUS, лесно е за настройване и осигурява споделяне на съдържание в реално време без да е необходим достъп до интернет. Компактният и портативен ASUS Miracast Dongle тежи едва 35 г и е с размери 111 x 32 x 11 мм.

Софтуер & Мобилни приложения
ASUS AiCloud 2.0

Технологията ASUS AiCloud 2.0 трансформира външната памет, свързвана посредством USB, в персонален облачен сървър. По този начин тя позволява лесен достъп до файлове и стрийминг на мултимедия от лаптоп, смартфон или таблет. AiCloud предлага също така и нов режим на синхронизацията между отделните рутери. Режимът автоматично синхронизира USB-свързаната памет с други съвместими рутери на ASUS, което прави по-лесно споделянето на големи файлове с приятелите и семейството.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1236