Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
12 Януари 14, 15:33 / Автор: www.maggi.bg
ГОТВЕНЕТО ПОВДИГА САМОЧУВСТВИЕТО НА ЖЕНАTA
В топ 5 на любимите готвени ястия за българина са пиле с ориз, пиле с картофи, мусака и шопска салата и харчим под 10 лв. за ястие в кухнята. Скорошно проучване за хранителните навици на българите, направено по поръчка на най-популярната марка кулинарни продукти в България - MAGGI показва, че готвенето започва да играе все по-голяма роля в живота на българката. Проучването обхваща 1000 потребители и е разработено от IPSOS България*. Според данните за 92% от дамите готвенето е от изключителна важност, тъй като им помага да се чувстват ценни и признати от своето семейство. Българката вярва, че е важно да готви за близките си (94%) и се чувства удовлетворена, когато го прави (93%). Средната цена, която харчим за приготвянето на предпочитаните ястия обикновено не надвишава 10 лв., с които готвим предимно ястия с месо (30%) и салати (17%), едно от най-често приготвяните ястия е пиле с картофи на фурна – (3 пъти месечно).
В топ 5 на любимите готвени ястия за българина са пиле с ориз, пиле с картофи, мусака и шопска салата и харчим под 10 лв. за ястие в кухнята.

Скорошно проучване за хранителните навици на българите, направено по поръчка на най-популярната марка кулинарни продукти в България - MAGGI показва, че готвенето започва да играе все по-голяма роля в живота на българката. Проучването обхваща 1000 потребители и е разработено от IPSOS България*. Според данните за 92% от дамите готвенето е от изключителна важност, тъй като им помага да се чувстват ценни и признати от своето семейство. Българката вярва, че е важно да готви за близките си (94%) и се чувства удовлетворена, когато го прави (93%). Средната цена, която харчим за приготвянето на предпочитаните ястия обикновено не надвишава 10 лв., с които готвим предимно ястия с месо (30%) и салати (17%), едно от най-често приготвяните ястия е пиле с картофи на фурна – (3 пъти месечно) В топ 5 на любимите ни гозби се нареждат традиционните ястия пиле с ориз, пиле с картофи, мусака и шопска салата. Любимото ни пиле с картофи ни струва средно 8,1 лв., пилето с ориз - 7,7 лв., а за продуктите, необходими за приготвянето на мусака, плащаме 7,4 лв.

Освен емоционалните ползи, които носи, готвенето допринася и за по-голям контрол над бюджета на домакинството - сами избираме продуктите, контролираме тяхното качество и количество и не на последно място избираме каква цена да платим. Именно тези ползи са причината респондентките да твърдят, че готвенето за семейството им е важно за тях (94%), и е култура (87%). За да отговори на изискванията на потребителите и да предостави разнообразни и достъпни идеи за всеки ден и всеки вкус, MAGGI обяви, че обновява своята гама продукти за готвене MAGGI Малки Тайни, помагайки на потребителите да постигнат балансиран хранителен режим. Първият продукт от новата серия MAGGI Малки Тайни „Сочно пиле с картофи и гъбен сос“ е лансиран на пазара с изцяло обновена рецепта. 35% от съдържанието на новата формула се заема от 7 вида изсушени зеленчуци, а ароматните билки и подправки допълнително освежават и подсилват вкуса, без добавяне на консерванти и мононатриев глутамат. Продуктът предоставя възможност за контрол на ястието по отношение на вкус, порция, цена, количество и качество. MAGGI Малки Тайни „Сочно пиле с картофи и гъбен сос“ е разработен специално, за да улесни готвенето, превръщайки го в лесно и приятно занимание с гарантиран резултат.

„Българският потребител обръща все по-голямо внимание на хранителните качества и ползи от продуктите, с които се храни. Разнообразната и топла домашно приготвена храна е много важна за изграждането на балансиран хранителен режим, а готвенето носи както множество функционални, така и емоционални ползи. Когато готвим, ние използваме пресни продукти и можем да контролираме качеството на храната, която консумираме. Именно за това концепцията на MAGGI Фикс Малки тайни е толкова успешна, а целта ни е да предоставяме нови идеи за достъпно, бързо, лесно и полезно приготвяне на вкусни ястия за всеки повод“, коментира Нели Ангелова, бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ в Нестле България.

Ежедневното готвене невинаги е лесно и забавно, особено във времена като днешните, когато стресът и забързаният начин на живот заемат основно място в ежедневието на съвременния човек. От друга страна динамичната икономическа обстановка оказва силно влияние върху потребителското поведение, като хората стават все по-чувствителни към цената. Потребителите търсят достъпни продукти, които обаче да отговарят на все по-високите им изисквания за качество и да им носят добавена стойност. Лансирането на обновената гама продукти е част от цялостната концепция на Нестле да предоставя на потребителите достъпни и полезни хранителни продукти, като насърчава балансираното хранене и активния начин на живот.

През годините концепцията MAGGI Малки Тайни доказва, че освен полезно, готвенето може да бъде лесно, забавно и приятно занимание и не е нужно да отнема време. MAGGI Малки Тайни непрестанно подобрява и развива предлаганите рецепти. MAGGI Малки Тайни „Сочно пиле с картофи и гъбен сос“ дава нов, различен и интересен поглед за приготвяне на едно ястие, което традиционно присъства на българската трапеза често – пиле с картофи - и помага на тези, които искат да зарадват семейството и близките си с топло домашно приготвено ястие, но нямат достатъчно време да прекарват дълги и уморителни часове в кухнята.

*изследването е проведено сред жени на възраст 25-45 години (големи и средни градове), които живеят в домакинства с 3+ членове и готвят 3 пъти в седмицата или по-често.

За Контакти:

Elina Golemanova,
APRA Porter Novelli Group
Bulgaria, Albania, Kosovo, Macedonia
111 Georgi Sava Rakovski Str., 1000 Sofia Bulgaria,
mobile: (+359) 884 717 456; 898 774 403;
Tel: (+359 2) 981 41 90, 983 18 74, 983 18 06;
Fax: (+359 2) 987 80 79
www.APRAagency.com

Източник: www.maggi.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1743