Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
14 Януари 14, 15:29 / Автор: CKBB
ASUS PadFone mini съчетава невероятен дизайн, удобство и мощ, с изключителен живот на батерията
Най-новият PadFone представлява компактен 4-инчов смартфон, който се поставя в елегантен 7-инчов таблет, и има 1,6 GHz Intel Atom Z2560 процесор и 8 MP PixelMaster камера
ASUS показа на изложението CES в Лас Вегас един от най-новите продукти на компанията – PadFone mini, красив 4-инчов смартфон, който безпроблемно се трансформира в елегантен 7-инчов таблет. PadFone mini удобно пасва в дланта, а едновременно с това възпроизвежда и невероятна картина на своя 1280 x 800p дисплей – по-добра дори от HD.
Последното попълнение към изключително популярните устройства ASUS PadFone използва процесор Intel® Atom™ Z2560, има 8 GB вътрешна памет и слот за microSD карта памет, който позволява паметта да бъде увеличена с до 64 GB.
Моделът разполага с ексклузивната технология ASUS DynamicDisplay, която автоматично оразмерява приложенията за различните по големина екрани, брилянтна 8 MP основна камера и 2 MP предна камера, а корпусът му е завършен с концентрични кръгове – детайл, превърнал се в символ за продуктите на ASUS. Всичко това прави PadFone mini изключителен смартфон, който същевременно е лек и удобен таблет. Моделът се предлага в пет цвята, така че да удовлетвори всички вкусове.
PadFone mini работи с две SIM карти, което дава на потребителите свободата да ползват два отделни телефонни номера или отделни планове за телефон и мобилен интернет, без да се налага да носят две устройства. PadFone mini използва новия интерфейс ZenUI, който е ексклузивен за умните устройства на ASUS и доказва, че и най-напредналите функции и инструменти могат да бъдат едновременно лесни за употреба и с красив вид.

Несравним дизайн, удобство и невероятна мощ в съчетание с отличен живот на батерията
PadFone mini е първото устройство, което съчетава удобството на 4-инчов смартфон с производителността и гъвкавостта на 7-инчов таблет. Това на практика означава, че таблетът може да се държи и използва само с една ръка. PadFone mini спестява на потребителите нуждата да носят две отделни устройства, и с общо тегло от едва 376 г на практика е доста по-лек в сравнение с други комбинации между смартфон и таблет.
PadFone mini е изключително тънък. Елегантно извитият корпус на смартфона е с дебелина 6,3 мм в най-тънкия си край и тежи само 116 г. Диамантно изгладените ръбове и концентричното метално покритие го правят изключително красив и привлекателен, а допълнителното керамично покритие върху корпуса осигурява неговата издръжливост и удобство при ползването му.
Както 4-инчовият (800 x 480p), така и 7-инчовият (1280 x 800р) дисплей, използват IPS+ (in-plane switching) технология за фантастично ясни и точни изображения и широк ъгъл на видимост. За да осигури безпроблемно превключване между режимите смартфон и таблет, PadFone mini разполага с ексклузивната технология DynamicDisplay, която автоматично оразмерява приложенията според съответната големина на екрана.
PadFone mini е снабден с процесор Intel Atom Z2560, който работи с тактова честота 1,6 GHz и захранва както смартфона, така и таблета, без това да води до забавяне. По този начин устройството работи изключително бързо, без значение в какъв режим се използва.
Въпреки изискания си дизайн, компактни размери, лекота и невероятна процесорна мощ, инженерите на ASUS са успели да снабдят PadFone mini с батерии с общ капацитет 3270 mAh (12,8 Wh). Таблетът може да зарежда батерията на смартфона PadFone mini, когато са скачени, което на практика елиминира притесненията на потребителите дали ще намерят къде да заредят телефона си през деня.

Първокласна 8 MP PixelMaster камера с обектив с широка апертура за по-висока светлинна чувствителност
Основната камерата на PadFone mini използва 8 MP Sony® BSI (backside-illumination) сензор и f/2.0 пет-елементен обектив с широка апертура. Тези характеристики, в съчетание с технологията ASUS PixelMaster, позволяват заснемането на дигитални снимки, равностойни на много други, заснети с отделна дигитална камера.
Режимът за снимане при слабо осветление на PixelMaster измерва наличната светлина и автоматично настройва размера на пикселите, което позволява до 400% по-висока чувствителност към светлина. Това означава, че PadFone mini може да прави страхотни снимки дори и без да има вградена светкавица.
Технологията PixelMaster предлага и други лесни настройки, които допълнително подобряват качеството на снимките. Сред тях са HDR (High Dynamic Range), PanoSphere, Smart Remove и All Smiles, последната от които автоматично избира най-добрата снимка от серия заснети изображения с акцент върху лицето на хората. PixelMaster има също режим Turbo Shot, който позволява на потребителите да направят няколко снимки само в рамките на една секунда.
PadFone mini може да записва видеоклипове във висока резолюция (1080p). Моделът позволява и заснемането на отделни кадри по време на заснемането на видео клип.

Изящен интерфейс ASUS ZenUI и ексклузивни приложения
PadFone mini е създаден от инженерите на ASUS с идеята да бъде колкото лесен за употреба, толкова и мощен и гъвкав, резултат от което е проектирането на интерфейса ZenUI. Този абсолютно нов интерфейс е ексклузивен за умните устройства на ASUS, в това число и PadFone Mini. Той предлага опростени икони и менюта, пет невероятни цветови теми и полезното приложение What’s Next, което помага на потребителите да планират своето всекидневие.
ASUS добавя и няколко усъвършенствани приложения за Android на PadFone mini, за да помогне на потребителите да извлекат максимума от широката гама функции на устройството. Например, и-мейл приложението може да сортира електронните писма по разговори (thread), което прави по-лесно следенето на кореспонденцията. Браузърът разполага с режим Smart Reader Mode, който автоматично настройва цветовия тон на фона, за да намали умората на очите при по-продължително четене. Приложението ASUS Collage пък спомага организирането на фото истории, които могат да бъдат споделени онлайн.


Цена и наличност
ASUS PadFone ще се предлага в световен мащаб от второто тримесечие на 2014 г.



###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.5497