Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
10 Януари 14, 19:58 / Автор: www.boro-bg.com
Материали за топлоизолации
Днес топлоизолациите са нещо абсолютно необходимо и дори задължително за повечето от нас. Настина, цените им са високи, но обикновено инвестицията си струва.
Днес топлоизолациите са нещо абсолютно необходимо и дори задължително за повечето от нас. Настина, цените им са високи, но обикновено инвестицията си струва. Нормално е, преди да се простъпи към поставяне на топлоизолации, да се поинтересуваме, така че да се чувстваме достатъчно информирани, когато избираме на кого да възложим тази задача. Заради това е добре да знаем, че има различни видове топлоизолации, като обикновено разделението се прави въз основа на материала, от който са изградени. Следователно има разлика и в приложението на всеки вид топлоизолация и това, което въпросният вид ни предлага като „ефект”. Най-общо казано, всичко зависи от това, което искаме да постигнем чрез поставянето на топлоизолации. Всички топлоизолации се състоят от плоскости, като най-често използваните материали за направата на тези плоскости са стиропор, неопор, фибран и каменна вата. Тези материали са добре познати на повечето специалисти в областта и наименованията им не бива да ни притесняват, колкото и несериозно да звучи, че именно от това се изгражда онази функционална топлоизолация, за която плащаме цяло състояние.
Вероятно най-широко разпространени са топлоизолации, направени от стиропор. Те обикновено са под формата на твърди плоскости, а качествата на стиропора гарантират наистина добро изолиране от студа. Стиропорените топлоизолации имат няколко основни предимства пред другите – материалът е водоустойчив, което означава, че топлоизолациите от стиропор няма да се повредят от евентуална влага в помещенията и също така материалът е сравнително евтин.
Топлоизолации, чиито плоскости са изградени от неопор, обаче, са по-нагоре в класацията, така да се каже. Те определено имат много по-добри изолационни качества от стиропорените топлоизолации, понеже в неопора се съдържа графит. Освен това неопорът е материал, който освен топлоизолационни, има и много силни звукоизолиращи качества.
Фибранените плоскости са за топлоизолации, подходящи повече за тавани и подове, тъй като в този материал няма много въздух, което всъщност е предимство пред останалите топлоизолации.
Най-скъпи и качествени са топлоизолациите, направени от каменна вата. Каменната вата има най-добрите топлоизолационни качества, освен това е незапалим материал и държи влагата далеч – с няколко думи това е най-доброто откъм топлоизолации, което можем да открием на пазара. Освен това, каменната вата се получава от съвсем естествени и екологично чисти материали, които лесно се преработват.
Както виждаме, всеки материал, от който се изработват плоскости за топлоизолации, има своите специфики – предимства и недостатъци. Разбира се, за да преценим кой вид е най-подходящ за функционалността, която целим, трябва да познаваме качествата на материалите – така най-лесно и правилно можем да преценим как да направим точния избор на топлоизолации.

За Контакти:Боро

Източник: http://www.boro-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1215