Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
15 Януари 14, 16:31 / Автор: ПРЕЦИЗ ИНЖЕНЕРИНГ
Геодезическо заснемане
Геодезическото заснемане се прилага с цел запаметяване на всички теренни подробности във и около даден парцел или имот.
Геодезическо заснемане се извършва , за да се намери точния обем на изкопи или на насипи. Когато се прави с такава цел, специалисти препоръчват да се извършат две заснемания. Първото заснемане, базово се прави преди да започнат изкопно-насипните работи. Всяко следващо заснемане се сравнява със базовото, което помага да се изчисли обема на изкопните работи.
Геодезическо заснемане е необходимо и за нуждите на архитекти фирми. В такъв случай се заснема фасади на сгради.
Геодезическото заснемане е задължително начало на един успешен проект. Давайки възможност да се види базата, на която ще се гради, то осигурява безопасен старт на нов проект.
Обикновено специалисти съветват геодезическото заснемане при старта на нов проект. Но, то също е необходимо в следните случаи: отразяване на изменения на имотни граници, поправяне на грешки в кадастралната карта, заснемане на фасади на сгради.
Когато геодезическото заснемане е изпълнено професионално то дава ясна представа за началната картина. Това от друга страна помага за по- добро планиране и успешно изпълнение на проекта.
Геодезическото заснемане дава пълна картина на състоянието и спецификата на терена на които ще се строи. Също така заснемането помага при определяне на подходящите параметрите за обекта.
След извършване на заснемането, получените данни се предоставят на клиента в цифров вид. Тези данни служат за ориентир и по – добро планиране на строителния процес.
Всеки нов проект изисква да бъдат спазени законовите изисквания за строежи. Тези изисквания се определят въз основа на резултатите получени от геодезическото заснемане. Именно затова, то трябва да бъде извършено професионално.
Геодезическото заснемане е в основата на всеки качествен и дълготраен проект. На тази дейност се подлагат проекти като растителност, поставяне на осветителни тела, планински обекти, шахти, мостове, огради, бордюри.
Преди стартиране на плановете за нов проект е нужна информация за земната повърхност и площта на която ще се строи. Геодезическото заснемане дава подробна информация за релефа, надморската височина, растителността , височината и наклона.
Резултатите от заснемането показват дали обектът е достатъчно надежден. За да бъде успешен един строителен обект трябва да се докаже неговата надеждност и да се докаже, че е стъпил на здрави основи
След приключване на геодезическото заснемане на клиента се предоставя геодезическа снимка. Тази снимка е основа за издаването на удостоверение за търпимост, което е необходимо за всяко действие с обекта, като например замяна, ипотекиране или продажба.
Цената на геодезеческото заснемане зависи се определя от местонахождението и големината на обекта, както и от изходящите данни. В интернет могат да се намерят и програми, който ще ви помогнат да определите сумата, която ще ви бъде необходима за заснемането.

За Контакти: ПРЕЦИЗ ИНЖЕНЕРИНГ

Източник: www.precizinjenering.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1534